Foto: Imago/Scanpix/LETA

Britu autobraucējs Elfins Evanss ("Toyota Gazoo") kopā ar stūrmani Skotu Mārtinu svētdien izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Somijā, samazinot francūža Sebastjēna Ožjē ("Toyota Gazoo") pārsvaru kopvērtējumā.

Evanss kļuva par tikai otro britu, kurš uzvarējis Somijas sacīkstēs, finišējot par 14,1 sekundi ātrāk nekā divkārtējais šo sacensību uzvarētājs igaunis Ots Tenaks ("Hyundai Shell Mobis") un par 42,2 sekundēm - Tenaka komandas biedru Kreigu Brīnu no Īrijas.

Ceturtais ar 58,8 sekunžu atpalicību no uzvarētāja finišēja mājinieks Esapeka Lapi ar "Toyota Yaris" mašīnu, bet piektais finišu sasniedza Ožjē, kurš Evansam piekāpās divas minūtes un 54,4 sekundes.

Evanss ar 166 punktiem divus posmus pirms čempionāta beigām no septiņkārtējā pasaules čempiona Ožjē atpaliek tikai par 24 punktiem. Trešo vietu ar 130 punktiem ieņem beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai Shell Mobis"), kurš Somijā nestartēja, bet ceturtais ar 129 punktiem ir divkārtējais Latvijas čempions rallijā soms Kalle Rovanpere no "Toyota Gazoo" komandas, kuram šis bija neveiksmīgs posms, ieņemot vien 34.vietu.

Atlikuši vien divi posmi Spānijā un Itālijā.

Šosezon iecerēti 12 etapi. Iepriekšējā sezonā čempiona tronī atgriezās Ožjē, kurš izcīnīja savu septīto titulu karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!