Foto: AFP/Scanpix

"Manor" F-1 komandas pilots Vils Stīvens pēc incidenta Kanādas "Grand Prix" laikā izteicies, ka vēlētos no vadošo komandu braucējiem sagaidīt nedaudz vairāk cieņas trasē, raksta ārzemju mediji.

Kanādas posmā Stīvensa mašīnā ietriecās "Lotus" pilots Romēns Grožāns, kuram par šo incidentu piesprieda piecu sekunžu sodu pie sacīkstes rezultāta. Grožāns Stīvensu tai brīdī apdzina par apli, un pēc tam atvainojās britu pilotam par notikušo.

"Ja līderi arī turpmāk mēģinās mums pārbraukt pāri, tādu incidentu kļūs vairāk," saka "Manor" pilots intervijā izdevumam "Autosport". "Es uzreiz reaģēju uz zilajiem karogiem un ļauju ātrākiem pilotiem pabraukt man garām - šādās situācijās es vienmēr rīkojos godīgi. Bet es sagaidu, ka arī mani cienīs un atstās vismaz mašīnas korpusa platumu līkumos, citādi notiks avārijas, kurās cietīs gan mans, gan viņu bolīds."

"Vieta, kur notika sadursme ar Grožānu, es biju palaidis garām daudzas formulas, jo tā ir ideāla vieta šim manevram, taču šajā situācijā man vienkārši nebija, kur likties," stāsta Stīvenss. "Nezinu, ko es būtu varējis darīt tobrīd citādi, taču tiesneši ir sodījuši Grožānu, tātad tā nebija mana vaina."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!