Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Spēcīgu lietusgāžu dēļ svētdien iztraucēta tika F-1 Beļģijas Lielās balvas izcīņa. Oficiāli aizvadīti tika vien divi apļi un par sacīkstes uzvarētāju klasificēja "Red Bull" pilotu Maksu Verstapenu.

Sacīkstes sākums bija paredzēts pulksten 16:00 pēc Latvijas laika, taču spēcīgā lietus dēļ to atlika par 25 minūtēm. Piloti aiz drošības mašīnas aizvadīja divus iepazīšanās apļus, bet sūdzējās par slikto redzamību un īpaši sarežģītiem braukšanas apstākļiem. Trasē tika parādīti sarkanie karogi un sacīkste uz laiku tika apturēta.

Pagāja gandrīz trīs stundas līdz sacīkstes vadītāji lēma, ka posmu varēs atsākt. Piloti aizvadīja divus pilnus apļus aiz drošības mašīnas, taču laikapstākļi nebija uzlabojušies un problēmas ar redzamību joporjām pastāvēja. Trasē atkal parādījās sarkanie karogi, sacīksti apturēja vēlreiz un piloti atgriezās boksu celiņā. Nepilnas divdesmit minūtes vēlāk sacīkstes vadītāji paziņoja, ka piloti trasē vairs neatgriezīsies.

Tas nozīmēja, ka oficiāli par Beļģijas posma uzvarētāju kļuva Makss Verstapens, kuram šī ir sestā uzvara šosezon. Tiesa, nīderlandietis, tāpat kā visi piloti pirmajā desmitniekā, tika pie puses no parasti iegūstamajiem punktiem. Tātad ierasto 25 punktu vietā, kuri parasti pienākas par uzvaru, Verstapens tika pie 12,5 punktiem. Pilotiem pienākas puspunkti tādēļ, ka nebija aizvadīti vismaz 75% no oficiāli paredzētā apļu skaita.

Pie otrās vietas tika "Williams" talants Džordžs Rasels, kurš sestdien ar fenomenālu apli nodrošināja sev otro vietu kvalifikācijā. Labāko trijnieku noslēdza "Mercedes" pilots Luīss Hamiltons.

Daniels Rikjardo no "McLaren" palika ceturtais, aiz viņa Sebastians Fetels, kurš pārstāv "Aston Martin" komandu.

Francūzis Pjērs Gaslī no "Alpha Tauri" ieguva sesto vietu, viņa tautietis Estebans Okons palika septītais. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs ieguva astoto vietu, bet viņa komandas biedrs Karloss Sainss palika desmitais. Devīto vietu ieguva otrs "Williams" pilots - kanādietis Nikolass Latifi.

Otrs "Red Bull" pilots Serhio Peress kvalifikācijā ierindojās septītajā vietā, taču viņš, pirms sacensībām dodoties uz starta/finiša taisni, avarēja. Mehāniķi viņa mašīnu salaboja, kad sacensību sākums tika pārcelts, taču viņam būtu bijis jāstartē no boksiem. Tāpēc Peress netika pie punktiem.

Šīs dienas rezultāti nozīmē, ka Verstapens par pieciem punktiem samazinājis deficītu Pilotu čempionāta kopvērtējumā. Tātad - Hamiltons ir priekšā nīderlandietiem vairs tikai par trim punktiem.

Nākamais posms F-1 kalendārā paredzēts jau pēc nedēļas, kad 20 pasaules labākie autosportisti sacentīsies Nīderlandes "Grand Prix".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!