Foto: AFP/Scanpix/LETA

F-1 komanda "Alpine" turpina meklēt savu otro pilotu nākamajai sezonai pēc tam, kad vienību pameta gan veterāns Fernando Alonso, gan talants Oskars Piastri, un vienība vēlas izpirkt francūža Pjēra Gaslī līgumu ar "Red Bull" komandu, raksta ārvalstu motorsporta prese.

Jau vēstīts, ka Alonso nolēma nākamajā sezonā pāriet uz "Aston Martin", bet komandas akadēmijas un rezerves pilots ar skandālu pārgāja uz "McLaren". "Alpine" uz nākamo sezonu apstiprināts Estebans Okons, bet tagad tā meklē otru pilotu.

Francijas komanda mēģinās panākt to, ka sastāvā startēs divi francūži. Gaslī uz 2023. gadu spēkā ir līgums ar "Red Bull" sistēmu, un tas paredz, ka viņš turpinās startēt "AlphaTauri" rindās. "Red Bull" padomnieks Helmuts Marko izteicies, ka neliks šķēršļus Gaslī pārejai uz "Alpine", ja konkurentu komanda izpildīs visas saistības līguma izpirkšanā.

Pēc sacensībām Nīderlandē "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners papildināja, ka Gaslī atbrīvošana būs iespējama tikai tad, ja "AlphaTauri" rindās varēs startēt amerikānis Koltons Herta, kuru uzskata par "aizraujošu talantu".

22 gadus vecais Herta šobrīd startē "IndyCar" čempionātā, kur izcīnījis septiņas uzvaras. Tomēr viņa pārejai uz F-1 šobrīd traucē nepietiekamie superlicences punkti. Ņemot vērā, kā F-1 popularitāte Ziemeļamerikā pieaug, amerikānis šajā čempionātā radītu papildus interesi, taču F-1 čempionāta vadītājs Stefano Domenikali norādīja, ka pašreizējie noteikumi ir jārespektē, un viņš nevēlas, ka Hertas gadījumā tiktu pieļauts izņēmums.

Plaši apspriests arī tas, ka Okonam un Gaslī neesot labākās savstarpējās attiecības. Okons pat neslēpj, ka viņš kā savu komandas biedru gribētu redzēt Miku Šūmaheru, kura nākotne "Haas" rindās nav skaidra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!