Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Divkārtējais F1 čempions, soms Mika Hakinens piedalīsies "Race of Champions 2022", kas šoreiz notiks uz aizsalušās Baltijas jūras, informē sacīkstes organizatori.

1998. un 1999. gada F1 čempions "Race of Champions" Somijas komandā apvienos spēkus ar savu tautieti Valteri Botasu. Šoreiz motoru sporta zvaigžņu sacīkste notiks 5. un 6. februārī, Zviedrijā, īpaši būvētā ledus trasē.

"Priecājos atgriezties sacensībās un prieks, ka man beidzot būs iespēja startēt "Race of Champions". Tas ir ļoti atšķirīgi no F1, bet man patīk sacensties un braukšana paledu un sniegu ir ļoti skatāma," saka Hakinens. "Centīšos mājās, Somijas ziemeļos, pirms sacensībām tikt pie nelielas pieredzes."

"Mēs ar Miku esam kļuvuši par labiem draugiem, un esmu ļoti priecīgs, ka tieši viņš būs mans komandas biedrs, pārstāvot Somiju ROC Nāciju kausā," saka Valteri Botass. "Pēc tam gan mēs centīsimies viens otru pārspēt individuālajās ROC sacensībās. Šis skatītājiem būs aizraujošs pasākums, lai arī kurš uzvarēs."

Gaidāmais ROC "Snow + Ice" pasaules fināls notiks Pithavsbādā nepilnus 100 kilometrus no Polārā loka, un solās būt unikāls izaicinājums pilotiem, kas pārstāvēs dažādas autosporta disciplīnas. Sacensībām tiek gatavota ātrākā un platākā trase ROC 30 gadu vēsturē, turklāt tā atradīsies uz Baltijas jūras ledus. Kā zināms, "Race of Champions" pirmsākumos sacīkste notika paralēlā grants trasē Kanāriju salās, bet pēdējos 15 gadus ROC aizvadīja asfalta trasēs un slēgtos stadionos.

ROC "Snow + Ice" jau piekrituši piedalīties tādas motoru sporta zvaigznes kā Toms Kristensens, Johans Kristofersons, Matiass Ekstroms un Peters un Olivers Solbergi.

ROC 2022. gada versijā pilotu rīcībā būs tikai ar elektrību vai 100% biodegvielu darbināmas automašīnas. Šobrīd atklāti trīs spēkrati - RX2e un SuperCar Lite rallijkrosa auto un ar biodegvielu darbināmas "Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport".

ROC Nāciju kausa izcīņa tika ieviesta 1999. gadā un visvairāk uzvaru tajā ir Vācijai, pateicoties Mihaelam Šūmaheram un Sebastjanam Fetelam, kuri uzvarēja no 2007. līdz 2012. gadam. Trīsreiz ROC Nāciju kausu ieguvusi Somija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!