Foto: Red Bull

F-1 stratēģiskās grupas un F-1 komisijas sanāksmē, kas notikusi Ženēvā, čempionāta un komandu vadība vienbalsīgi atbalstījuši izmaiņas "Grand Prix" sasacensību kvalifikācijas norisē, piedāvājot ātrāk "atsijāt" lēnākos braucējus.

Kvalifikācijas sesija joprojām ilgs kopumā vienu stundu un būs sadalīta trijās daļās, pēdējā ātrākajiem pilotiem cīnoties par pirmo starta pozīciju, toties krietni ātrākā stadijā no kvalifikācijas tiks izslēgti lēnākie braucēji, vēsta izdevums "Autosport". Šīs pagaidām ir kvalifikācijas sesijas izmaiņu vadlīnijas, detaļas tiks precizētas vēlāk.

Par piedāvātajām izmaiņām vēl jālemj Pasaules Motoru sporta padomei (WMSC) nākamajā sēdē 4. martā, un tikai tad, ja padome visu apstiprinās, izmaiņas kvalifikācijā stāsies spēkā.

Kvalifikācijas pirmā daļa jeb Q1 ilgs 16 minūtes un pēc septiņām minūtēm lēnākajam pilotam kvalifikācija būs beigusies. Pēc tam pēc katrām 90 sekundēm kvalifikācija beigsies nākamajam lēnākajam braucējam.

Pēc īsas pauzes notiks kvalifikācijas otrā sesija, kurā piedalīsies 15 palikušie piloti. Šī sesija ilgs 15 minūtes un pirmais lēnākais braucējs kvalifikāciju pametīs pēc sešām minūtēm. Tieši tāpat kā Q1, ik pēc 90 sekundēm boksos atgriezīsies nākamais lēnākais braucējs, līdz uz sesijas pēdējo daļu atliks astoņi ātrākie.

Kvalifikācijas trešā sesija jeb Q3 ilgs 14 minūtes un lēnākajam braucējam tā beigsies pēc piecām minūtēm. Nākamie pieci kvalifikāciju pametīs atkal ik pēc 90 sekundēm, līdz kamēr divi ātrākie piloti sesijas pēdējās 90 sekundēs cīnīsies jau par "pole position".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!