Foto: SIPA/Scanpix/LETA

F-1 jaunās sezonas pirmā posma Bahreinā kvalifikācijas sacensībās sestdien uzvarēja "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, kurš sīvā cīņā apsteidza Maksu Verstapenu no "Red Bull" un savu komandas biedru Karlosu Sainsu.

Leklērs, Verstapens un Sainss visās kvalifikācijas kārtās uzrādīja ļoti līdzīgus apļa laikus, bet trešajā kvalifikācijas kārtā pēdējā lidojošajā aplī Leklērs sasniedza rezultātu minūte un 30,558 sekundes. Viņš tikai par 0,123 sekundēm apsteidza Verstapenu, bet Sainsa rezultāts bija 0,129 sekundes lēnāks nekā komandas biedram.

Ceturtajā vietā ierindojās otrs "Red Bull" pilots Serhio Peress, kura rezultāts bija 1:30,921 sekunde. Aizvadītās sezonas konstruktora kausa ieguvējiem "Mercedes" kvalifikācijā klājās grūtāk. Lūiss Hamiltons ierindojās piektajā vietā (1:31,238), savukārt viņa bijušais komandas biedrs Valteri Botass savu pirmo sacīksti "Alfa Romeo" sastāvā sāks no sestās vietas.

Pirmo reizi kopš 2019. gada Brazīlijas posma abi "Haas" piloti iekļuva otrajā kvalifikācijas kārtā. Kevins Magnusens sasniedza pat trešo kārtu un sacensības sāks no septītās vietas, bet Miks Šūmahers startēs no 12. pozīcijas.

Labāko desmitniekā iekļuva arī Fernando Alonso ("Alpine"), Džordžs Rasels ierindojās devītajā vietā savā debijā "Mercedes" sastāvā, bet TOP 10 noslēdza Pjērs Gaslī ("AlphaTauri").

Aiz labāko desmitnieka ierindojās Estebans Okons ("Alpine"), 13. vieta Lendo Norisam ("McLaren"), 14. vieta Alesam Alponam ("Wiiliams"), bet šīs sezonas vienīgais debitants Džou Gvanju no Ķīnas izcīnīja 15. vietu.

Jau pirmajā kvalifikācijas kārtā izstājās Juki Cunoda ("AlphaTauri"), "Aston Martin" braucēji Niko Hilkenbergs, kurš aizvieto ar Covid-19 saslimušo Sebastjanu Fetelu, un Lenss Strolss, abiem ieņemot 17. un 19. vietu. Starp viņiem iespraucās Daniels Rikjardo ("McLaren"). Pēdējā vietā palika Nikolass Latifi ("Williams").

Jau vēstīts, ka šajā sezonā spēkā stājas jaunie tehniskie noteikumi, kuri ieviesti, lai līdzsvarotu komandu spēku samēru un ļautu sīvāku cīņu trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!