Foto: Sputnik/Scanpix

Jaunie F-1 īpašnieki, "Liberty Media", vēlas palielināt posmu skaitu F-1 čempionātā, ziņo aģentūra "Reuters".

"Liberty Media" izpilddirektors Gregs Mafejs uzskata, ka kalendāra paplašināšana ļaus vairāk nopelnīt. Kā zināms, šosezon F-1 kalendārā bija iekļauts 21 posms, kas ir čempionāta rekords, un komandas ne reizi vien norādījušas, ka palielināts šo skaitu nebūtu ar mieru.

"Palielinot sacīkšu skaitu līdz zināmai robežai, palielinās interese. FIA vairāk nopelnīs, komandas vairāk nopelnīs un mēs vairāk nopelnīsim," saka Mafejs. "Protams, ir limits, cik tālu var veikt paplašināšanu."

Mafejs uzskata, ka iespējas sarīkot F-1 sacensības ir Latīņamerikā, Āzijā un ASV, taču nenoliedz, ka F-1 "sirds" ir Rietumeiropas slavenās trases kā Monca un Monako. "Personiski man patīk doma par nakts posmu Lasvegasā, bet jaunpienācējiem būs vairāk jāmaksā," viņš saka.

F-1 komercdirektors Bērnijs Eklstouns, kurš pēc īpašnieku maiņas ir saglabājis savu amatu, gan norāda, ka kalendāra paplašināšana nav tik vienkārša. Viņam jau vairākus gadus nav izdevies vienoties ar jau piesaukto Lasvegasu par F-1 posma rīkošanu, turklāt vienīgais posms Dienvidamerikā, Brazīlijas "Grand Prix" posms Sanpaulu, valstī valdošās ekonomiskās krīzes dēļ pieredz smagus laikus.

"Liberty Media" pieder Atlantas "Braves" beisbola komanda, satelītradio kanāls "Sirius XM", izklaides pasākumu kompānija "Live Nation" un neliela akciju daļa "Time Warner" un "Viacom".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!