Foto: Reuters/Scanpix

F-1 pasaules čempionāta komanda "Sauber" uz nākamo sezonu vienojusies par sadarbību ar brazīliešu pilotu Felipi Nasru.

Nasrs komandā kļūs par zviedra Markusa Ēriksona pārinieku. Šis sportists iepriekš novembrī atstāja finansiāli nomocīto "Caterham" komandu un vienojās ar "Sauber".

22 gadus vecais Nasrs šosezon darbojies kā testu un rezerves pilots "Williams" komandā, paralēli startējot GP2 čempionātā, kurā viņš pašlaik kopvērtējumā ar četrām uzvarām ieņem otro vietu.

"Šis ir nopietns solis manā karjerā un neaizmirstams mirklis, par ko esmu pateicīgs visiem maniem atbalstītājiem - ģimenei, draugiem, sponsoriem, komandām un valstij," paudis brazīlietis. "Mans sapnis ir piepildījies."

"Sauber" komandu šosezon pārstāv vācietis Adrians Zutils un meksikānis Estevans Gutjerress, ar kuriem vienošanās netiks pagarināta. Šajā sezonā "Sauber" piloti joprojām cīnās bez punktiem un kopvērtējumā zaudē pat "Marussia" komandai, apsteidzot vien "Caterham".

Zutils ceturtdien preses konferencē pavēstīja, ka vēl vēlas veikt pārrunas ar komandas vadību. Pēc vācieša teiktā, noprotams, ka viņam ir spēkā esošs līgums uz nākamo sezonu.

"Jā, viņi ir apstiprinājuši divus braucējus, tomēr tas nenozīmē, ka šie sportisti arī brauks, kā arī tas nenozīmē, ka komanda brauks," stāstīja Zutils. "Uzskatu, ka pēdējās nedēļas laikā nekādas izmaiņas nav notikušas. Bijis tikai paziņojums, bet man nepieciešams veikt pārrunas, lai noskaidrotu situāciju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!