Foto: Reuters/Scanpix/LETA

F-1 čempionāta komanda "Williams" pārdota ASV investoru kompānijai "Dorilton Capital", taču saglabās savu identitāti un nosaukumu, paziņojusi pati komanda.

Pēc "Williams Grand Prix Holdings" (WGPH) zaudējumiem 13 miljonu sterliņu mārciņu (14,4 miljoni eiro) apjomā 2019. gadā vienības vadība nolēma pārdot komandu. Ilgstoši "Williams" nevēlējās to darīt, lai saglabātu F-1 tradīcijām bagāto komandu, kas pieder tās dibinātāja Frenka Viljamsa ģimenei.

"Williams" komandai lielos finansiālos zaudējumus radīja ļoti vājie rezultāti aizvadītajās sezonās, un tas lika meklēt veidus, kā glābt komandu. Trīs mēnešu laikā izdevās panākt vienošanos par akciju pārdošanu "Dorilton Capital".

Šobrīd tiek ziņots, ka komanda pēc šī darījuma nemainīsies, tās identitāte un nosaukums tiks saglabāts. Tāpat arī "Williams" mītne saglabāsies Lielbritānijas pilsētā Grūvā.

"Dorilton Capital" bāzējas Ņujorkā un darbojas veselības aprūpes, inženierijas un ražošanas sektorā.

2019. gadā "Williams" izcīnīja tikai vienu punktu Konstruktoru kausā, bet šajā sezonā Džordžs Rasels un Nikolass Latifi pie punktiem vēl nav tikuši, lai arī komanda kļuvusi konkurētspējīgāka ātruma ziņā, ja salīdzina ar iepriekšējām divām sezonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!