Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Pēc īpašnieku maiņas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandu "Force India" turpmāk sauks "Racing Point Force India", turklāt vienībai atņemti šosezon izcīnītie punkti.

Par jauno īpašnieku kļuvis kanādiešu miljardieris Lorenss Strols, kurš ir "Williams" pilota Lensa tēvs.

Šovasar prasību tiesā pret "Force India" iesniedza šīs komandas meksikāņu pilota Serhio Peresa pārstāvji, jo vienība braucējam esot parādā vairākus miljonus dolāru. Tiesa, pats braucējs norādīja, ka šāds solis sperts, lai glābtu komandu, jo viens no kreditoriem vēlējies vienību slēgt.

Investoru piesaiste "Force India" ļaus ne tikai beigt maksātnespējas procesu un saglabāt darbavietas, bet arī tiks samaksāti visi parādi kreditoriem un nodrošināts finansējums nākotnei.

Bez Peresa komandu pārstāv arī francūzis Estebans Okons. Tiesa, virmo baumas, ka vienībā vietu varētu ieņemt īpašnieka dēls Lenss.

"Force India" šosezon bija izcīnījusi 59 punktus, kas tai Konstruktoru kausā deva sesto vietu. Lai gan vienībai punkti ir anulēti, piloti savus nopelnītos punktus čempionāta ieskaitē nav zaudējuši.

Šī komanda pirmo sezonu F-1 čempionātā aizvadīja 2008.gadā un pie uzvarām līdz šim nav tikusi, bet sešas reizes šīs vienības piloti kāpuši uz goda pjedestāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!