Foto: AFP/Scanpix

Vairākas F-1 komandas piedraudējušas boikotēt sezonas atklāšanas sacīksti Austrālijā, protestējot pret Fernando Alonso ("McLaren") testu avārijas iemeslu noklusēšanu, vēsta ārzemju mediji.

"McLaren" konkurenti pauduši bažas, ka gadījumā, ja sacensību laikā šīs komandas bolīds atkal kļūs nevadāms, sekas var būt neprognozējamas, raksta "Sport Bild".

"Ja nokrīt lidmašīna un pastāv kaut mazākā iespēja, ka pie vainas ir bijis sistēmas defekts, citām šā tipa lidmašīnām liedz pacelties gaisā," izdevums citē kādas F-1 komandas vadītāju, kurš vēlējies palikt anonīms. "Ja kāds no maniem pilotiem būtu cietis avārijā, es uzaicinātu citu komandu pārstāvjus iepazīties ar avārijas datiem. "Honda" ir jāsniedz atbildes FIA!"

Citu komandu vadītāji par iespējamu uzskata versiju, ka Alonso testu laikā saņēmis elektrības triecienu, un tāpēc zaudējis kontroli pār mašīnu.

"Klusēšana šādos gadījumos nav labākā izvēle," itāļu medijos izteicies bijušais "Minardi" komandas īpašnieks Džankarlo Minardi. "Pēdējos gados FIA ir paveikusi ļoti nozīmīgu darbu drošības jomā un viņiem ir veidi, kā uzzināt patiesību. Būtu labi, ja viss atrisinātos līdz Austrālijas posmam."

Kā zināms, "McLaren" komanda izplatījusi informāciju, kurā noliedz jebkādu tehnisku defektu ietekmi uz Alonso avāriju pirmssezonas testos Barselonas trasē. Formulas vadību pilots esot zaudējis dēļ spēcīgas vēja brāzmas attiecīgajā trases līkumā. Pārējās F-1 komandas savukārt uzskata, ka "McLaren" noklusē patiesos avārijas iemeslus. FIA ir uzsākusi šā incidenta izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!