Foto: AFP/Scanpix
Pirmās formulas (F-1) komandu ‘Caterham’ spiegošanas skandāla dēļ varētu izslēgt no čempionāta, vēsta laikraksts Lielbritānijas „Daily Mail”.

Cita F-1 komanda „Force India” uzskata, ka „Caterham” komanda esot kopējusi viņu 2010.gada mašīnas aerodinamisko dizainu. Tikmēr „Marussia” vienība izteikusies, ka, abām komandām ienākot F-1, „Caterham” bijis „negodīgs pārsvars”. Ja šīs apsūdzības izrādīsies patiesas, tad „Caterham” varētu saņemt lielu naudas sodu, vai pat varētu tikt izslēgta no F-1 čempionāta.

„Force India” un „Marussia” pieprasa, lai „Caterham” tiek sodīti par tiem pašiem FIA sporta kodeksa pārkāpumiem, par kādiem 2007.gadā tika sodīta „McLaren” vienība.

„Ja šajā lietā nekas netiks darīts, tad tas nozīmē, ka visi netraucēti varēs staigāt par boksiem. Ja viņi netiks sodīti, tad „McLaren” komandai vajadzētu atgriezt 100 miljonus lielo soda naudu. Ja FIA sodīs „Caterham”, tad tie varētu būt desmitiem miljonu,” teica „Force India” pārstāvis Bobs Fernlejs.

Atgādinām, ka aizvadītajās sezonās „Caterham” komanda startēja ar „Lotus Racing” vārdu, bet „Marussia” – ar „Virgin Racing”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!