Foto: AFP/Scanpix

F-1 komandu vadītāji britu izdevuma "Autosport" aptaujā par 2016. gada sezonas labāko pilotu ir nosaukuši šāgada pasaules vicečempionu Lūisu Hamiltonu ("Mercedes").

Izdevums lūdza 11 F-1 komandu vadītājus izveidot savu TOP10 pilotu sarakstu, un par piešķirtajām vietām deva punktus - par pirmo vietu 25 un tā līdz vienam punktam par 10. pozīciju, līdzīgi kā sacensībās. Balsojums objektivitātes nolūkos bija anonīms un maksimālais punktu skaits, ko viens braucējs varētu iegūt, bija 275.

Hamiltons kopumā sakrāja 234 punktus, pat par pieciem punktiem vairāk nekā pērn, un par 51 punktu apsteidza holandieti Maksu Verstapenu ("Red Bull"), kurš pirms gada šajā sarakstā bija ceturtais. Neskatoties uz izcīnīto pasaules čempiona titulu un deviņām "Grand Prix" uzvarām, Niko Rosbergs komandas vadītāju aptaujā bija vien trešais.

Lielākais kāpums, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir Danielam Rikjardo ("Red Bull"), kurš pacēlies par piecām vietām, bet pirmo reizi labāko pilotu sarakstā iekļuvis Karloss Sainss, kurš noslēdz pirmo desmitnieku.

Balsojumā piedalījās Toto Volfs ("Mercedes"), Kristians Horners ("Red Bull"), Mauricio Arrivabene ("Ferrari"), Vidžejs Malija ("Force India"), Klēra Viljamsa ("Williams"), Ērijs Buijē ("McLaren"), Francs Tosts ("Toro Rosso"), Ginters Šteiners ("Haas"), Freds Vasērs ("Renault"), Moniša Kaltenborna ("Sauber") un Deivs Raiens ("Manor").

F-1 komandu bosu 2016. gada pilotu tops:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!