Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārajam brazīliešu F-1 čempionam Emersonam Fitipaldi ir atņemtas vairākas viņam piederošās sacīkšu mašīnas, lai segtu parādu bankām un izvairītos no bankrota, ziņo vietējie mediji.

69 gadus vecā Fitipaldi bizness cieš zaudējumus, un viņa parādi sasnieguši 27 miljonus dolāru, raksta izdevums "O Estado de S. Paulo". Tāpēc Brazīlijas tiesa ir nolēmusi atsavināt Fitipaldi viņam piederošās vairākas leģendārās sacīkšu automašīnas un balvas, lai tās nodotu izsolē un par iegūto naudu nolīdzinātu parādus.

No Fitipaldi kolekcijas ir izņemta formula, ar kuru brazīliešu pilots 1989. gadā uzvarēja "Indy 500" sacensībās, kā arī 1975. gada "Copersucar" F-1 bolīds. Automašīnas tiks izjauktas un nodotas izsolei, ziņo laikraksts.

Fitipaldi preses pārstāvis atklājis, ka bijušais autosportists vēlas ar kreditoriem pārrunāt problēmas, kas lielā mērā radušās Brazīlijas ekonomiskās krīzes iespaidā. "Viņš ir pārliecināts par savas valsts ekonomisko nākotni un savu uzņēmumu finansiālo labklājību," saka Fitipaldi pārstāvis.

Fitipaldi pieder vairāki uzņēmumi un apelsīnu plantācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!