Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Nākamgad Pirmās formulas kalendārā būs jau 22 posmi, tai skaitā sacensības Spānijā, Nīderlandē un Vjetnamā, bet iztrūks posms Vācijas trasē Hokenheimā, trešdien ziņoja F-1 un Vācijas žurnāls "Auto, Motor und Sport".

Vienojoties arī par turpmāku sacensību noriti Spānijā, kļuvuši zināmi visi 22 2020. gada F-1 sezonas seriāla posmi. Vienošanos F-1 parakstīja ar Katalonijas trasi, kurā pārstāvēta Katalonijas valdība, Katalonijas Karaliskais automobiļu klubs (RACC) un Montmelo pilsētas padome.

2020. gadā Spānijas Lielās balvas izcīņa varēs svinēt 50.reizi, kad tā iekļauta F-1 kalendārā, un 30. jubileju sacensību nepārtrauktai norisei Katalonijas trasē, kur F-1 debitēja 1991. gadā. 1951. gadā Barselona debitēja Pirmās formulas čempionātā. Pēc tam sacīkšu norises vieta pārmaiņus bez Barselonas līdz 1991. gadam bija arī Madrides apkaimē un Heresā.

Katalonijas trase pazīstama kā viena no tehniski prasīgākajām un labāk zināmajām trasēm, jo ziemas laikā tur tiek veikti testa braucieni.

Tikmēr Vācijas žurnāls "Auto, Motor und Sport" pavēstījis, ka nākamgad nenotiks Vācijas Lielās balvas izcīņa. Toties Pirmā formula pieredzēs posma debiju Vjetnamā, kā arī atgriešanos Zandvortas trasē Nīderlandē.

Starptautiskās automobiļu asociācijas (FIA) pārvaldes institūcija Pasaules padome nākamajā mēnesī apstiprinās kalendāru, taču pēdējā brīža izmaiņas tajā joprojām ir iespējamas.

Sezona sāksies ar Austrālijas "Grand Prix" izcīņu 15. martā, kam ik pēc nedēļas sekos posms Bahreinā un Vjetnamā.

Zandvortā 3.maijā notiks gada pirmās sacensības Eiropā, ja tiks apstiprināts pašreizējais kalendāra variants. Pēc nedēļas sekos posms Spānijā, kas būs viena no septiņām reizēm, kad sacensības notiks divas nedēļas pēc kārtas.

Azerbaidžānas Lielās balvas izcīņa no aprīļa atkal pārbīdīta uz jūniju, kamēr Vācijas "Gran Prix" Hokenheimā nenotiks finansiālu iemeslu dēļ.

Sezona beigsies 29. novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!