Foto: AFP/Scanpix

F-1 komisija ir noraidījusi lielāko daļu priekšlikumu par izmaksu samazināšanu F-1 čempionātā, ziņo ārzemju mediji.

Komisija, kurā ir 26 biedri, cita starpa izskatīja arī priekšlikumus par sacensību formāta izmaiņām - tika piedāvāts atteikties no piektdienas rīta treniņiem, kas ļautu komandām ietaupīt uz viesnīcu izdevumiem. Taču šis piedāvājums saņēma asu "Grand Prix" sacensību rīkotāju un "lielo" komandu kritiku, jo, pēc organizatoru domām, tas nelabvēlīgi ietekmēs skatītāju skaitu trasē.

Tāpat neguva atsaucību priekšlikums par atteikšanos no riepu sildītājiem, taču komandas varēs ietaupīt uz riepām, ja izmantos sildītājus ar "Pirelli" logo uz tiem.

Vienošanos komisija panākusi tikai vienā būtiskā jautājumā - par pirmssezonas testu samazināšanu. 2015.gadā vēl tiks saglabātas 12 pirmssezonas testu dienas, taču sezonas laikā testu ilgumu nolemts samazināt līdz četrām dienām, no kuram divas paliek rezervētas jaunajiem pilotiem. 2016.gadā pirmssezonas testi tiks saīsināti līdz astoņām dienām, bet sezonas laikā izmēģinājumu trasē vairs nebūs vispār.

Tāpat F-1 komisija piekritusi priekšlikumiem par komandu personāla samazināšanu un slēgtā parka ierobežojumu paplašināšanu.

Akceptētās izmaiņas ir jāapstiprina Pasaules Motoru sporta padomes kārtējā sēdē jūnija beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!