Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta organizatori ceturtdien paziņoja par līgumsaistību pārtraukšanu ar Krieviju, atceļot arī visus iespējamos Krievijas "Grand Prix" posmus nākamajās sezonās.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā dienu pēc Krievijas iebrukšanas Ukrainas teritorijā F-1 paziņoja, ka Sočos paredzētais "Grand Prix" šī gada septembrī tiks atcelts.

Līdz šim visi Krievijas "Grand Prix" posmi notika Sočos, taču 2023. gadā tas bija paredzēts Sanktpēterburgā, taču arī šis posms tiks atcelts.

"Pirmā formula var apstiprināt, ka ir pārtraukusi līgumsaistības ar Krieviju, kas nozīmē, ka F-1 sacīkstes nākotnē tur nenotiks," teikts F-1 paziņojumā.

Tāpat arī ceturtdien Lielbritānijas Autosporta federācija ("Motorsport UK") paziņoja, ka pilotiem ar Krievijas licencēm būs liegts sacensties Lielbritānijā. Tas nozīmē, ka Krievijas pilots Ņikita Mazepins, kurš pārstāv "Haas" komandu, nevarēs piedalīties jūlija sākumā gaidāmajā posmā Silverstounā.

Savukārt Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) otrdien paziņoja, ka profesionālie braucēji no Krievijas un Baltkrievijas no šī brīža drīkst startēt tikai "zem FIA karoga" un "neitrālā statusā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!