Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta vājākā komanda "Williams" pagarinājusi līgumu ar "Mercedes-Benz" par dzinēju piegādi.

Jaunais līgums noslēgts līdz 2025.gada sezonas beigām.

"Pēdējo sešu gadu laikā esam bijuši apmierināti ar sadarbību, kas tika noslēgta uz septiņiem gadiem. Esam gandarīti, ka pēc 2021.gada vēl vismaz piecas sezonas strādāsim kopā," uzsver komandas direktora vietniece Klēra Viljamsa.

"Williams" 2014. un 2015.gadā ar "Mercedes" dzinējiem izcīnīja trešo vietu, bet pērn bija pēdējie Konstruktoru kausā un, ja nenotiks lieli brīnumi, turpat finišēs šajā sezonā. Britu komanda šosezon guvusi tikai vienu punktu, ko diezgan haotiskā posmā Vācijā par desmito vietu guvu polis Roberts Kubica.

"Williams" savulaik bija vadošā F-1 komanda, laika posmā no 1980. līdz 1997.gadam deviņas reizes triumfējot Konstruktoru kausā. Pēdējos gados komandu vajājušas neveiksmes, bet 2021.gadā pēc jaunajiem finanšu regulējumiem tā varētu kļūt konkurētspējīgāka.

Nākamgad "Williams" pārstāves brits Džordžs Rasels, bet Kubicas nākotne komandā ir zem jautājuma zīmes, jo viņa vietu varētu ieņemt testpilots Nikolā Latifi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!