Foto: AFP/Scanpix

F-1 franču pilota Žila Bjanki ģimene ir gatava visļaunākajam, jo viņa veselības stāvoklī ilgstoši nav bijis nekādu uzlabojumu, vēsta ārzemju mediji.

"Žils ir dzīvs, un tas ir vissvarīgākais," Bjanki tēvs Filips atzinies franču telekanālam "Canal Plus". "Viņš cīnās, taču no neiroloģiskā viedokļa nekas daudz nav iespējams. Atlabšanas process stagnē. Žila neiroloģiskais progress nav tāds, kādu mēs gribētu redzēt. Mēs katru dienu domājam par Žila dzīvību, taču tajā pašā laikā arī par viņa nāvi. Tas ir šausmīgi."

"Kad viņš atgriezīsies pie mums? Kāds viņš būs? Šie ir jautājumi, kas mūs sāpina visvairāk," saka pilota vecaistēvs Mauro Bjanki.

Kā zināms, Žils Bjanki piedzīvoja smagu avāriju pagājušā gada Japānas "Grand Prix" posmā, gūstot nopietnu galvas traumu. Pirmās operācijas un sākotnējā ārstēšana notika Japānā, vēlāk viņš tika pārvests uz Franciju. Pirms atgriešanās Francijā viņu izveda no mākslīgās komas, pilots sāka patstāvīgi elpot, taču Bjanki joprojām, nu jau astoņus mēnešus, ir bezsamaņā.

Bjanki pārstāvētā "Marussia/Manor" komanda Monako "Grand Prix" posmā, kas notiek netālu no Nicas, uz saviem bolīdiem uzlikuši atbalsta vārdus franču pilotam un sacensību laikā valkās īpašas aproces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!