Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

F-1 piloti bija ļoti pārsteigti, kad ieraudzīja, ka Mika Šūmahera "Haas" formula sadalījās divās daļās pēc viņa avārijas Monako posmā, raksta medijs "motorsport.com".

Jau vēstīts, ka Monako "Grand Prix" risinājās sarežģītos apstākļos. Pirms sacensībām nolija lietus, kura dēļ starts aizkavējās. Piloti sacensības uzsāka vēl slapjā trasē, bet tā sāka žūt. 27. aplī Šūmahers vienā trases sekcijām ar sausajam laikam paredzētajām riepām nedaudz izbrauca ārpus ideālās trajektorijas. Uz slapjās asfalta daļas mašīna saslīdēja, un Šūmahers piedzīvoja iespaidīgu avāriju. Mašīnas aizmugurējā daļa atdalījās no pārējās šasijas, ieskaitot piekari un pārnesuma kārbu. Pats Šūmahers ziņoja, ka ar viņu viss kārtībā, bet atzina, ka nesaprata, kas notika.

"AlphaTauri" komandas pilots Pjērs Gaslī atzina, ka šī avārija izskatījās diezgan slikti. "Kad pārnesuma kārba atdalās no pārējās mašīnas, tas vienmēr ir šokējoši. Sarkano karogu parādīšana bija pareizais lēmums," teica Gaslī.

Fernando Alonso no "Alpine" šo avāriju nosauca par "masīvu" un pauda cerību, ka F-1 kaut ko no tā iemācīsies.

"Es nedomāju, ka tā bija mašīnas vaina. Vaina bija tajā, cik spēcīgi viņš ietriecās apmalē. Šīs mašīnas ir ļoti smagas, gandrīz 800 kilogrami. Tāpēc inerce ietriecoties sienā ir daudz lielāka nekā iepriekš," pauda pieredzējušais pilots.

"Aston Martin" pilots Sebastjans Fetels, kurš ir kā mentors Šūmaheram, bija priecīgs, kad uzzināja, ka ar viņu viss kārtībā. Tomēr viņš norādīja, ka tāpēc jauno pilotu nevajag sākt pārlieku kritizēt.

"Šajos apstākļos ir viegli kļūdīties. Svarīgākais, ka ar viņu viss ir kārtībā. Nav šaubu, ka Miks var parādīt labāku sniegumu nekā šobrīd. Bet jums (medijiem) vajag viņu nedaudz likt mierā," teica Fetels.

Šī Šūmaheram bija otrā smagā avārija šajā sezonā. Iepriekš viņš Saūda Arābija ar aptuveni 273 km/h lielu ātrumu nesavaldīja mašīnu vienā no "S-veida" pagriezieniem, spēcīgi ietriecoties apmalē. Toreiz tika lēsts, ka mašīnas remonts varētu izmaksāt līdz pat vienam miljonam ASV dolāru.

"Haas" komandas vadītājs Ginters Šteiners jau paudis, ka nav apmierināts ar to, ka Šūmahers tik bieži avarē. "Mums jāredz, kā mēs varam turpināt doties uz priekšu no šī brīža."

Pats Šūmahers pateicās līdzjutējiem par atbalstu un norādīja, ka koncentrējas nākamajiem posmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!