Foto: Red Bull

F-1 piloti un komandas nav sajūsmā arī par jauno kvalifikācijas sistēmu, kas piedāvāta komandām apspriešanai.

Kā ziņojām, pirms Bahreinas "Grand Prix" posma F-1, FIA un "Pirelli" vadība kopā ar komandu pārstāvjiem sanāca kopā un nolēma piedāvāt jaunu kvalifikācijas formātu, kurā starta vietas noteikt divu ātrāko apļu summā.

"Ir iestājies kaut kāds cirks," portāls "Motorsport" citē vācu pilotu Sebastjanu Fetelu ("Ferrari"). "Tā ir laba ideja, ja jūs gribat rīkot loteriju. taču F-1 ir sacīkstes, tā kā šī ideja ir šausmīga."

"Kvalifikācija - tas ir viens aplis, ideālais aplis," saka austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull"). "Ja mēs sāksim skaitīt kopā apļus, tas izskatīsies pēc izturības sacīkstēm vai kaut kā tamlīdzīga. Man tas nebūtu interesanti."

Savukārt Džensons Batons ("McLaren") uzskata, ka jebkurš cits kvalifikācijas formāts būtu labāks par esošo. "Ja runa ir par rezultātu kopumu, tad es šai sistēmai dotu iespēju," viņš saka. "Tas arī viss, ko varu teikt. Jebkurā gadījumā, šī sistēma būs labāka par esošo formātu, kā jebkura cita. Pat ja pilotiem liks braukt ar vienu aizvērtu aci, tik un tā būs labāk. Es ar nepacietību gaidu izmaiņas."

"Kā lai nosauc situāciju ar kvalifikāciju? Neprāts," kritiski noskaņots ir arī "Mercedes" F-1 komandas vadītājs Toto Volfs. "Neko citu nevaru pateikt. Mēs visi esam izteikuši savu viedokli - visas komandas uzskata, ka ir jāatgriežas pie 2015. gada formāta. Taču tiek sasauktas dažādas sapulces, tikšanās, apspriedes, kas parāda, ka viss nav tik vienkārši. Tāpēc man nav, ko piebilst."

Piedāvāto kvalifikācijas izmaiņu apspriešana notiks 7. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!