Foto: AP/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) prezidents Stefāno Domenikali nesaskata lielu iespējamību, ka tuvākajā laikā F-1 pasaules čempionātā sacentīsies arī sievietes, lai gan pie tā pašlaik tiek strādāts.

F-1 vēsturē "Grand Prix" sacensībās ir startējušas tikai divas sievietes. Marijai Terēzai de Filipisai 20.gadsimta 50.gados izdevās kvalificēties trīs sacīkstēm, bet apmēram 20 gadus vēlāk to paveica arī Lella Lombardi, kura startēja 12 sacīkstēs.

Šobrīd sievietēm ir atsevišķas sacīkstes "W Series", taču neviena no pilotēm nav startējusi "Grand Prix" sacīkstēs vai kvalifikācijā, un Domenikali norādīja, ka nesagaida īpašas izmaiņas tuvāko gadu laikā.

"Gribu būt reāls, ja vien tas nav kaut kas līdzīgs meteorīta nokrišanai no debesīm, tad es neredzu sievietes Pirmajā formulā tuvāko piecu gadu laikā," teica F-1 prezidents.

Tāpat Domenikali piebilda, ka F-1 ir noskaņoti sniegt visas iespējas sievietēm startēt kopā ar vīriešiem, un, kā piemēru minēja, ka abu dzimumu pārstāvjiem vajadzētu sākt startēt kopā jau karjeru sākumā zemāka ranga sacensībās.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi, nākamajam notiekot šajā nedēļas nogalē Beļģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!