Foto: AP/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) vadība otrdien lēmusi vēl uz divām nedēļām pagarināt pārtraukumu, kurā neviena no komandām nedrīkst veikt sagatavošanās vai mašīnu uzlabošanas darbus. Tāpat vēlāk tika pārcelts arī jūnijā gaidāmais Kanādas "Grand Prix" posms, paziņoja F-1.

Sākotnēji pārtraukums F-1 komandās bija noteikts uz 21 dienu, bet otrdien tas tika pagarināts vēl par 14 dienām. Liegums veikt sagatavošanās darbus ierasti F-1 čempionātā noris vasaras periodā.

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) pagājušajā mēnesī attīstības un sagatavošanās darbus pārtrauca vēl par nedēļu, taču pēc otrdienas lēmuma, komandas savās garāžās kopumā nebūs iegājušas jau 35 dienas.

Līdz šim F-1 atcēlusi vai pārcēlusi jau pirmos astoņus šīs sezonas posmus, bet nākamais bija gaidāms 14.jūnijā Kanādā. Vēlāk otrdien īsi pēc paziņojuma par attīstības darbu apturēšanu, F-1 arī paziņoja, ka jūnija vidū gaidāmais Kanādas "Grand Prix" posms ir pārcelts uz nenoteiktu laiku. Tā rezultātā kopumā pārcelti vai atcelti jau deviņi šīs sezonas etapi.

FIA norādīja, ka pārtraukuma pagarināšanu atbalstīja visas komandas, kā arī F-1 stratēģiskā grupa un komisija.

"Turpmākās sarunas šajā sakarā vēl ir iespējamas starp visām iesaistītajām pusēm," teikts F-1 paziņojumā.

Tikmēr F-1 vadība pieņēmusi lēmumu samazināt savu atalgojumu, kamēr vēl 500 darbinieki izmantos valsts piedāvātās garantijas. Kā vēsta Lielbritānijas medijs "Britain's Daily Mail", F-1 izpilddirektors Čeiss Kerijs un sporta vadītājs Ross Brons piekrituši algu samazinājumam par 20%.

Savukārt "McLaren", "Williams" un "Racing Point" komandas jau izmantojušas iespēju saviem darbiniekiem nodrošināt Lielbritānijas valdības sniegto atbalstu.

"Britain's Daily Mail" arī ziņo, ka vairums F-1 darbinieku nav sajūsmā par organizācijas pieņemtajiem lēmumiem. Tāpat nesaskaņas esot starp komandu vadītājiem, kuri nav apmierināti ar nākamās sezonas budžetu. Daļa no tā tiks izlietota, lai segtu šīs sezonas zaudējumus.

Izmaiņas gan neattieksies uz tehniskajiem noteikumiem, kuri, visticamāk, stāsies spēkā ar 2022.gadu. Sākotnēji tiem bija jāstājas spēkā ar nākamo sezonu, taču Covid-19 vīrusa izplatības dēļ, šis lēmums atlikts par gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!