Foto: AFP/Scanpix/LETA

Prestižākās autosporta klases F-1 jaunā sezona svētdien iesākās ar "Mercedes" līdera Lūisa Hamiltona uzvaru Bahreinas posmā, tomēr viņš finišā tikai par 0,7 sekundēm apsteidza Maksu Verstapenu no "Red Bull".

"Mercedes" un "Red Bull" vadošo braucēju duelis izvērtās ļoti intriģējošs, jo abas komandas izvēlējās dažādas riepu stratēģijas. Verstapens sacensības sāka no pirmās starta vietas un lielāko sacensību daļu bija līderpozīcijā. Tomēr viņa stratēģija paredzēja, ka pēdējos apļos viņš ar jaunākām riepās dzīsies pakaļ Hamiltonam. Viņam tas izdevās, turklāt Verstapens uz brīdi arī apdzina Hamiltonu, tomēr nedaudz izbrauca no trases, tāpēc viņam nācās pozīciju atdot. Vēlreiz labs uzbrukums Verstapenam neizdevās, tāpēc nācās samierināties ar otro vietu.

Hamiltons uzvaru izcīnīja ar 0,745 sekunžu pārsvaru, un pēc sacīkstēm viņš atzina, ka šī bijusi aizraujošākā cīņa aizvadīto gadu laikā. Pirms sezonas starp šiem abiem braucējiem prognozēja cīņu par čempionu titulu, un sezonas sākums apliecina, ka duelis varētu būt intriģējošs.

Trešajā vietā ierindojās otrs "Mercedes" braucējs Valteri Botass. Viņš līderim zaudēja 37,3 sekundes, taču priekšpēdējā aplī viņš devās boksos, lai varētu pēdējā aplī uzrādīt ātrāko apļa laiku. To viņš arī izdarīja.

Ceturto pozīciju ar stabilu sniegumu izcīnīja Lendo Noriss no "McLaren", bet Serhio Peresa debija "Red Bull" bija sarežģīta, jo iesildīšanās apļa laikā viņam noslāpa mašīna. Spēkratu viņam izdevās iedarbināt, bet jāstartē bija no boksiem. Tomēr Peress izcīnīja vērtīgus punktus ar piekto vietu.

Savukārt sesto vietu izcīnīja Šarls Leklērs ("Ferrari"). Nākamajās vietās ierindojās Daniels Rikjardo ("McLaren") un Karloss Sainss ("Ferrari"), savukārt savā debijā punktus izcīnīja arī Juki Cunoda ("Alpha Tauri"). Pēdējo punktu pozīciju izcīnīja Lenss Strols no "Aston Martin".

Jau pirmajā aplī no sacīkstēm izstājās "Haas" komandas viens no debitantiem krievs Ņikita Mazepins, kurš nopietnus savainojumus neguva. Nākamos divus apļus bolīdu priekšgalā brauca drošības auto, bet, sākot ar ceturto apli, piloti varēja turpināt cīņu par pjedestālu.

Tāpat bez rezultāta palika "Alpha Tauri" pilots Pjērs Gaslī no Francijas, kurš īsi pēc starta sadūrās ar Rikardo, tādējādi apskādējot bolīda priekšpusi. Otrs "Haas" debitants Miks Šūmahers sacensību sākumā nesavaldīja savu formulu un apgriezās ap savu asi, bet sacensības noslēdza 16.pozīcijā.

Hamiltons pēdējo reizi sezonas atklāšanas sacensībās uzvarēja pirms sešiem gadiem. Tāpat viņš svētdien sasniedza vēl vienu rekordu. Hamiltons karjeras laikā pirmajā pozīcijā sacensību laikā atradies jau 5126 apļus, kas līdz šim nevienam pilotam nebija izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!