Foto: Shutterstock

Pirmās formulas (F-1) čempionāts meitenes, kas pirms sacensību starta stāv pie braucēju formulām, aizstās ar bērniem, pirmdien paziņoja F-1.

Lēmumu atteikties no meitenēm F-1 pieņēma pagājušajā nedēļā, skaidrojot to ar mūsdienu vērtību sistēmu, bet tagad pavēstīts, ka viņu vietā bērni pirms starta būs arī Formula 2 un GP3 seriālos. Sacensībās viņus pavadīs vecāki, kuriem būs pieeja tehniskajam parkam.

"Šis būs īpašs brīdis jauniešiem - stāvēt līdzās saviem varoņiem dažas minūtes pirms starta un skatīties, kā elites sportisti gatavojas sacensībām. Tā būs neaizmirstama pieredze viņiem un viņu ģimenēm, kā arī iedvesma trenēties un mācīties, lai kādu dienu paši nokļūtu F-1. Lielisks veids, kā iedvesmot F-1 nākamās paaudzes varoņus," atzīmē F-1 direktors motoru sporta jautājumos Šons Brečess.

Kā pagājušajā nedēļā pauda čempionātu pārvaldošais uzņēmums "Liberty Media", meitenes pirms starta bija "acīmredzamā pretrunā ar mūsdienu sabiedrības normām".

Iepriekš janvārī līdzīgs lēmums tika pieņemts arī šautriņu mešanā un tagad vairs spēlētāji pirms starta arēnā neiznāk meiteņu pavadībā.

Meitenes pirms starta ierasti ienesa valstu karogus, kā arī pie braucēju automašīnām turēja viņu numurs.

Jaunā F-1 sezona sāksies 25. martā ar sacensībām Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!