Foto: AFP/Scanpix/LETA

Prestižākās autosporta klases F-1 vadība atcēlusi Francijas "Grand Prix" izcīņu, kas jau kļuvis par desmito atcelto posmu šajā sezonā, tomēr šobrīd tiek strādāts pie tā, lai sezonu varētu iesākt Austrijā, raksta BBC.

28. jūnijā bija paredzēts posms Pola Rikārda vārdā nosauktajā trasē, taču Francijas "Grand Prix" organizatori posmu nevarēs aizvadīt, jo valsts valdība līdz jūlija vidum aizliegusi lielus pasākumus.

Tomēr F-1 izpilddirektors Čeizs Kerijs ir pārliecināts, ka čempionāts varētu startēt šajā vasarā. "Mēs jūlijā plānojam iesākt sacensību sezonu Eiropā. Pirmo posmu aizvadītu Austrijā no 3. līdz 5. jūlijam. Septembrī, oktobrī un novembrī sacentīsimies Eirāzijā, Āzijā un Amerikā, noslēdzot sezonu decembrī Tuvajos Austrumos ar Bahreinas posmu pirms sezonas fināla Abu Dabī," teica Kerijs.

F-1 izpilddirektors norādīja, ka sezonā varētu būt 15 līdz 18 posmi, kas tiktu aizvadīti diezgan intensīvā režīmā.

Jau iepriekš F-1 pieļāva, ka sezonas pirmie posmi varētu būt bez skatītājiem klātienē, bet sezonas laikā sacensības varētu risināties tāpat kā iepriekš. To pieļāva arī Kerijs, tomēr viņš norādīja, ka drošība saglabājas kā prioritāte. Provizoriskais sacensību kalendārs varētu tikt publiskots jau tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!