Foto: AFP/Scanpix

Bijušais F-1 pilots Haime Algersuari uzskata, ka F-1 čempionātu un "Grand Prix" sacensības pēc jaunā nolikuma ieviešanas vairs nevar uzskatīt par sportu.

"Es vairs neuzskatu F-1 par sportu," portāls "Motorsport" citē 24 gadus veco spāņu pilotu. "Pēc jaunievedumiem "Grand Prix" sacensības ir pavisam zaudējušas atraktivitāti. Agrāk, lai vadītu F-1 bolīdu, bija vajadzīga zināma pieredze - pilotam bija jābūt nopietni sagatavotam, lai kaut ko sasniegtu. Tagad pie F-1 mašīnas stūres var piesēsties 16 gadus vecs pusaudzis un ātri braukt. Tāpēc es vairs negribu atgriezties F-1."

Kā zināms, "Toro Rosso" komandā šobrīd brauc 18 gadus vecs krievu pilots Daņils Kvjats, bet nupat šī komanda noslēdza līgumu ar 16 gadus veco holandieti Maksu Verstapenu, kurš komandai pievienosies nākamsezon.

Alguersuari ir 2008. gad Lielbritānijas F-3 čempions, un laikā no 2009. līdz 2011. gadam startēja F-1 čempionātā, pārstāvot tieši "Toro Rosso" komandu. Labākais rezultāts, ko spāņu pilots sasniedza F-1, bija septītā vieta Itālijas "Grand Prix" 2011. gadā.

Šobrīd Algersuari ir pievienojies "Virgin Racing" komandai dalībai jaunizveidotajā elektriskajā "Formula E" čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!