Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) komanda "Alpine" otrdien paziņoja, ka no nākamās sezonas tajā brauks austrāliešu pilots Oskars Piastri, kurš tādējādi aizstātu pieredzējušo spāni Fernando Alonso. Tiesa, pats sportists to vēlāk noliedza.

"Alpine" komandā pilota vieta no nākamās sezonas atbrīvojās pēc negaidīta "Aston Martin" paziņojuma, ka tā noslēgusi ilgtermiņa līgumu ar Alonso. "Alpine" par to esot uzzinājusi vien no konkurentu preses relīzes.

"Alpine" gan šķietami ātri atrada braucēju, izvēloties savu rezerves pilotu Piastri, kurš komandas sistēmā ir jau četrus gadus. 21 gadu vecais austrālietis pērn jau savā debijas sezonā kļuva par "Formula 2" čempionu, bet pirms tam triumfēja arī "Formula 3" seriālā.

Tiesa, Piastri puse ar oficiāliem paziņojumiem nesteidzās, un tam acīmredzot bija pamats, jo savā tvitera kontā austrālietis vēlāk paziņoja, ka nākamsezon nebrauks "Alpine" komandā.


"Cik saprotu, "Alpine" komanda bez manas piekrišanas ir publicējusi preses relīzi, kurā norādīts, ka nākamsezon startēšu šajā vienībā. Šī informācija nav patiesa, neesmu ar viņiem parakstījis līgumu uz nākamo sezonu. Nākamgad nepārstāvēšu "Alpine"," ierakstīja Piastri.

"Alpine" šobrīd Konstruktoru kausā atrodas augstajā ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!