Foto: Williams

"Williams" F-1 komandas pilots Felipe Masa aicinājis sodīt abus "Mercedes" komandas braucējus par nekorektu uzvedību pirmssacensību iesildīšanās aplī, raksta ārzemju mediji.

"Ja salīdzināsiet iesildīšanās apli iepriekšējā posmā Austrijā, kad mēs bijām peletona priekšgalā, visi to izbrauca daudz ātrāk," Masu citē izdevums "Autosport". "Kaut kādu iemeslu dēļ "Mercedes" piloti nepavisam nesteidzas, kas rada problēmas citām komandām. FIA apgalvo, ka tik lēni braukt nedrīkst, bet nevienu nesoda. Silverstounā es divreiz dabūju apstāties! Man nācās izspiest sajūgu un vienkārši gaidīt. "Mercedes" to dara apzināti, taču nestāsta, kāpēc brauc tik lēni, lai gan būtu interesanti to uzzināt."

"Mēs pilotu brīfingos jau ne reizi vien esam vērsuši uzmanību uz šo jautājumu, un Čārlijs Vaitings apsolīja tam pievērst uzmanību, bet nez kāpēc neviens netiek sodīts," piebilst Masa.

Kā zināms, pirmssacensību iesildīšanās aplī visiem pilotiem ir jāseko līderu izvēlētajam braukšanas ātrumam un apdzīt nevienu nav atļauts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!