Fernando Alonso negaida no Malaizijas lielās balvas vieglākas sacīkstes nekā tās izvērtās Austrālijā, kur "Ferrari" demonstrēja ļoti blāvu sniegumu. Alonso finišēja piektajā vietā, šis noteikti nav tas rezultāts, ko no bijušās līdervienības gaida fani un konkurenti. Arī kvalifikācija abiem "Ferrari" pilotiem izvērtās ne pārāk spīdoši – Alonso un Masa nespēja kvalificēties pirmajā desmitniekā.

Alonso "Ferrari" komandas mājaslapā sniedz ļoti skeptiksus komentārus, par iespējamo komandas sniegumu Sepangā: "Arī Malaizijas sacīkstēs mēs brauksim aizsardzības pozīcijās. Nav nekādu iespēju, ka mēs varētu braukt ātrak, jo mašīna būs praktiski tāda pati ar kādu mēs braucām Austrālijā. Mēs mēģināsim to pielāgot Malaizijai cik vien tas būs iespējams, un es zinu, ka tas nebūs vienkārši."

Alonso stāsta arī, kas būs galvenie komandas uzdevumi Malaizijas lielajā balvā: "Šeit veltīsim vislielāko uzmanību diviem punktiem – mēģināsim atrast labāko risinājumu starp mašīnas aerodinamiku un stabilitāti, ka arī riepu nolietojumam."

Divkārtējais čempions norāda arī ka šajā trasē izmantot DRS sistēmu ir krietni vienkāršāk nekā Melburnā, jo šeit taisnes ir garākas nekā Austrālijā. Alonso gan paredz, ka Sepangā nebūs daudz cīņu, jo nedēļas nogalē tiek paredzēts lietus.

"Nav citas vietas F1 pasaulē, kur saulains laiks var dažu minūšu laikā pārvērsties tropiskā lietū. Pat SPA trase ar savu laikapstākļu nepastāvību nav tāda. Tie kas atradīsies boksos turēs acis atvērtas un būs gatavi jebkādām laikapstākļu izmaiņām," Alonso komentē lietus iespējamību.

Viņš turpina par apstākļiem Speangā: "Pašlaik sinoptiķi paredz, ka ir liela lietus iespējamība, gan sacīkstēs, gan kvalifikācijā, bet ja godīgi, es neticu pareģojumiem. Svarīgākais ir savlaicīgi reaģēt un izmantot katru iespēju. Vienīgais par ko varu būt pilnīgi drošs – būs karsts, ļoti karsts…"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!