Fernando Alonso ir uzstādījis mērķi šajā nedēļas nogalē nakts sacīkstē Singapūrā izcīnīt uzvaru, tomēr "Ferrari" pilots atzīst, ka uzdevums ir grūts.

Alonso "Marina Bay" trasē uzvarēja pirmajā sezonā, kad tur notika sacīkstes – 2008.gadā un plūca laurus arī 2010.gadā. Savukārt 2009.gadā, kad pie uzvaras tika Luiss Hamiltons, spānis bija trešais, līdz ar to šo trasi var nosaukt par Alonso vienu no veikmsīgākajām.

"Man vienmēr šajā trasē ir izdevies kāpt uz goda pjedestāla un mērķis šajā nedēļas nogalē ir turpināt rekordu," paziņoja Alonso. "Trešā uzvara, ko es varētu piesakitīt pie 2008. un pērnā gada panākumiem noteikti būtu lielisks sasniegums, tomēr tas nebūs viegls uzdevums."

Šobrīd kopvērtējumā Alonso ir otrajā vietā un viņam ir vislabākās iespējas pagarināt Sebastiana Fetela cīņu par uzvaru vēl uz kādu posmu. Gadījumā, ja Alonso nefinišē uz goda pjedestāla, bet Fetels uzvar, vācietis jau Singapūrā kļūst par 2011.gada čempionu.

"Monako mēs viennozīmīgi bijām tuvu uzvarai – ja nebūtu pēdējās sarkano karogu fāzes, man būtu labas iespējas apdzīt Sebastianu," paziņoja Alonso. "Tomēr nevar garantēt, ka arī šeit viss būt gluži kā Monako, lai gan šādas konfigurācijas trases mums šogad ir piemērotas. Mums ir lieliskas iespējas labiem panākumiem, kamēr vien mēs varam izvilināt labāko sniegumu no visiem komponentiem: riepām, regulējumiem, dzinēja un komandas darba. Mēs ceram atkārtot 2010.gada panākumu un tādejādi pasniegt vēl vienu dāvanu mūsu līdzjutējiem un visai komandai. Tas ir mūsu mērķis un tāds tas saglabāsies visos atlikušajos posmos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!