"Ferrari" komandas boss Stefano Domenikalli paziņoja, ka šobrīd divi piloti ir pārāki par visiem pārējiem. Itālietis intervijā "Bild am Sonntag" atzina, ka čempionāta līderis Sebastians Fetels pagaidām nespēj uzņemties līdera lomu.

"Patiesībā ir tikai divi piloti, kas stāv pāri visiem pārējiem – tie ir Fernando Alosno un Mihaels Šūmahers," paziņoja Domenikalli. "Šajā līmenī es citus neredzu. Sebastians Fetels pagaidām nav līderis. Viņš ir ceļā uz to, bet pagaidām viņš nav kā Mihaels vai Alonso. Vieņš vienkārši ir pārāk jauns un viņam trūkst pieredzes."

Domenikalli atzina, ka viņš redz daudz līdzību starp Mihaelu Šūmaheru, kas "Ferrari" komandai atnesa piecus no pēdējiem sešiem čempionu tituliem, un šī brīža Maranello zvaigzni Fernando Alonso.

"Viņi abi cīnās kā lauvas, lai aizvestu savas komandas līdz virsotnei," skaidroja itālietis. "Viņi parūpējas par tādiem lietām un detaļām, ko citi piloti nemaz nav pamanījuši. Sebastians sāk tuvoties līmeņa ziņā, taču pagaidām ir divi līderi."

Tāpat Domenikalli noraidīja kritiku attiecībā uz Mihaelu Šūmaheru, kuram šobrīd ir grūtības snieguma zīņā turēt līdz komandas biedram Niko Rosbergam.

"No manis jūs nedzirdēsiet neko sliktu par viņu," klāstīja "Ferrari" boss. "Viņš startē ļoti augstā līmenī un "Mercedes" jāuzņemas vaina par rezultātu trūkumu. Ja Mihaels brauktu "Red Bull" vai "Ferrari", tad visdrīzāk viņš būtu guvis uzvaras pēdējo divu gadu laikā.

Nobeigumā Domenikalli komentēja "Red Bull" dominanti Formulā 1 un mācību, ko "Ferrari" var gūt no enerģētisko dzērienu kompānijas komandas.

"Visu cieņu, bet "Red Bull" gaidām ir viens tituls un mums ir 16," norādīja Domenikalli. "Kad "Red Bull" būs izcīnījuši vismaz pusi no tā, būs jāsāk domāt. Jautājums ir par to, kuram spēcīgāki pamati. Nav izslēgts, ka tas, kas šobrīd notiek ar "Red Bull" ir viena vai divu labu cilvēku darba rezultāts. Savukārt mēs šobrīd būvējam jaunu "Ferrari" komandu un kad tas būs pabeigts, mums sāksies lieliska ēra."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!