Foto: AP/Scanpix/LETA

Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) panākto "preventīvo izlīgumu" ar "Ferrari" F-1 komandu panācis organizācijas prezidents Žans Tods, kurš iepriekš bija Itālijas komandas vadītājs, liecina "Sportsmail" rīcībā esošā informācija.

Jau vēstīts, ka FIA aizvadītās sezonas izskaņā pārbaudīja "Ferrari" dzinējus, ar kuriem Sebastjans Fetels un Šarls Leklērs savās formulās taisnēs ieguva ievērojamu ātruma pārsvaru pār konkurentiem. Pēc vairāku mēnešu izmeklēšanas FIA paziņoja, ka ar "Ferrari" ir panākta abpusēja vienošanās, lai izvairītos no negatīvām sekām, kas saistīta ar ilgu tiesvedību. FIA ar "Ferrari" nolēma vienoties par "preventīvu izlīgumu". Šāds lēmums saniknoja pārējās septiņas F-1 komandas, kuras neizmanto "Ferrari" jaudas agregātus.

Trešdien "Sportsmail" rīcībā nonāca vēstule, kurā teikts, ka šo skandalozo un slepeno vienošanos panācis Tods, kurš "Ferrari" vienībā strādāja no 1994. līdz 2007. gadam. Tāpat vēstulē teikts, ka Tods esot konsultējis F-1 čempionāta vadītāju Čeisu Keriju. Tomēr Kerijs norādīja, ka viņš un F-1 čempionāta īpašnieki "Liberty Media" neesot bijuši iesaistīti lēmuma pieņemšanā.

"Bija iespējami trīs varianti – lietas slēgšana, lietas nodošana Starptautiskajam tribunālam vai vienošanās panākšana," teikts vēstulē septiņām neapmierinātajām komandām. "Pēc FIA tiesu un disciplinārajiem noteikumiem lēmums jāpieņem FIA prezidentam."

Vēstulē norādīts, ka Tods konsultējies ar vairākām svarīgām FIA amatpersonām, kā arī ar F-1 čempionāta vadītāju, lai saprastu, kurš no lēmumiem būtu saprātīgākais. FIA prezidents saņēma rekomendācijas arī no FIA tehniskās, juridiskās un finanšu komandas, kā arī sazinājās ar pieredzējušu advokātu.

Iepriekš izskanējusi informācija, ka "Ferrari" savu pārsvaru panāca, jo apgāja degvielas padeves sistēmas noteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!