Itālijas komanda "Ferrari" var lepoties ar lielāko budžetu Formulā 1. Pēdējie pētījumi liecina, ka tieši "Ferrari" šobrīd tērē visvairāk naudas savas komandas attīstībā, taču tajā pašā laikā pēdējos pāris gadu laikā komandu vidējie tēriņi ir sarukuši gandrīz uz pusi.


"Ferrari" komandas budžets šajā sezonā ir 199 miljoni eiro un tas ir aptuveni sešas reizes lielāks kā nabadzīgākajai F1 komandai "Hispania", kas šogad atļaujas tērēt tikai 34 miljonus eiro, raksta spāņu avīze "El Mundo Deportivo", atsaucoties uz "Business Book GP" ekspertu veikto pētījumu.

Taču salīdzinot šos skaitļus ar iepriekšējo gadu rādītājiem, naudas summas, ko komandas tērē, ir ievērojami sarukušas. Ja vēl 2009. gadā komandu vidējais budžets bija 209 miljoni, tad 2010. gadā tie bija vairs tikai 119 miljoni, kamēr šogad summa sarukusi vēl mazliet un sasniedz vairs tikai 113 miljonus eiro. Daļēji tas izskaidrojams ar FIA centieniem samazināt izmaksas, bet daļēji arī ar tādu "naudīgo" komandu kā "Toyota" un "Honda" aiziešanu no F1. Tāpat pagājušajā gadā pievienojās trīs jaunas komandas, kas izceļas ar īpaši maziem budžetiem.

Pusi no lielo komandu ("Ferrari", "McLaren", "Mercedes" un "Renault") gada budžetiem šobrīd sastāda ieņēmumi no sponsoriem, teikts publikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!