Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Ferrari" piloti Sebastjans Fetels un Šarls Leklērs piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 13. posma – Beļģijas "Grand Prix" – pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Vācietis Fetels pirmajā sesijā apli veica vienā minūtē un 44,574 sekundēs, par 0,214 sekundēm pārspējot Monako pilotu Leklēru.

Tālāk sekoja abi "Red Bull" piloti, nīderlandietis Makss Verstapens un brits Aleksandrs Albons, kuri zaudēja attiecīgi 0,933 un 1,010 sekundes. Savukārt pirmo sešinieku noslēdza F-1 vadošās komandas "Mercedes" braucēji Valters Botass no Somijas un pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas.

Otrajā sesijā Leklērs bija ātrāks par Fetelu, trases apli veicot vienā minūtē un 44,123 sekundēs. Vācietis viņam zaudēja vairāk nekā pussekundi jeb 0,630 sekundes.

Aiz abiem "Ferrari" pilotiem bija Botass un Hamiltons, kuri atpalika vairāk nekā 0,8 sekundes. Ar teju sekundes deficītu piektais bija meksikānis Serhio Peress no "Racing Point", bet sestais bija Verstapens.

Sestdien norisināsies treniņbraucienu trešā sesija un kvalifikācija, bet Beļģijas Lielās balvas izcīņa tiks aizvadīta svētdien.

Hamiltons šīs sezonas 12 posmos iekrājis 250 punktus, kamēr Botasam ir 188 punkti. Trešais ar 181 punktiem ir Verstapens, Fetels ieguvis 156 punkti, bet pirmo piecinieku ar 132 punktiem noslēdz Leklērs.

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis desmit no 12 posmiem, bet pārējos divos etapos panākumi bijuši Verstapenam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!