F-1 komanda “Ferrari” šajā nedēļā gaidāmajā Toskānas “Grand Prix” izcīņā, kas notiks Mudžello trasē, aizvadīs savas 1000. sacensība un par godu šim svinīgajam notikumam radīja īpašu mašīnas krāsojumu.

“Tas ir veltījums mūsu izcelsmei. Mūsu sākumpunktam un apbrīnojamajam “Ferrari” stāstam, ko raksturo nebeidzama vēlme sacensties un būvēt automašīnas, kas ir ārkārtīgi attīstītas tehnoloģiju un dizaina ziņā. 1000. sacīkstes “Scuderi Ferrari” ir ļoti svarīgs pavērsiens, un tas jāatzīmē īpaši. Tāpēc nolēmām radīt unikālu F-1 automašīnas izskatu. “SF1000” modelis Mudžello trasē brauks Burgundijas krāsā. Mašīnu izskats atspoguļos pagātnes tradīcijas, radot iespaidu, ka virsbūve ir ar roku krāsota,” skaidroja “Ferrari” vicepriekšsēdētājs Pjero Ferrari.

“Ferrari” komanda F-1 čempionātā aizvadījusi 71 sezonu, kurā izcīnījusi 238 uzvaras, bet uz goda pjedestāla vienības braucēji kāpuši 772 reizes. Šobrīd komandai ir mazas izredzes papildināt šo statistiku, jo šī sezona “Ferrari” vienībai izvērtusies ļoti neveiksmīga un spēkrats nav konkurētspējīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!