"Ferrari" prezidents Luka di Montidzemolo komandas mājas lapā ir izplatījis paziņojumu, kurā stingri aicina padomāt par izmaksu ierobežošanu Formulā 1.

"Ekonomiskā situācija Pasaulē un Eiropā jo īpaši ir ļoti nopietna un Formula 1 nedrīkst ignorēt šo faktu," paziņoja Montidzemolo. "Mēs nedrīkstam zaudēt laiku – mums ļoti apņēmīgi un nekavējoties ir jāpievēršas izmaksu jautājumam. "Ferrari" atbalsta FIA pozīciju par to, ka ir nepieciešama drastiska iejaukšanās. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka komandām un FOM ir jāstrādā kopā ar FIA, lai panāku rezultātu. Mēs nedrīkstam iesaistīties bezjēdzīgā polemikā, kur komandu inženieri velk segu katrs uz savu pusi. Šī problēma jārisina pašā augstākā līmenī un nekavējoties."

Attiecībā uz "Ferrari" komandas stratēģiju Kanādā, kur Alonso no līdera pozīcijas atkrita finišā uz piekto vietu, Montidzemolo saskatīja arī pozitīvo – vienība otro reizi sezonā izvēlējās stratēģiju, kas vērsta uz uzvaru nevis vietas noturēšanu vai zaudējumu mazināšanu.

"Monreālā es redzēju komandu ar lielu vēlmi uzvarēt un to varēja redzēt līdz pat finišam un tāpēc tika pieņemti ļoti riskanti lēmumi," paziņoja itālietis. "To, kā "Ferrari" cīnās par uzvaru līdz pat finišam, es vēlējos redzēt visvairāk un domāju, ka arī mūsu fani to vēlējās. Esmu apmierināts ar mūsu progresu, taču domās visa komanda un es esam jau Valensijā un Silverstonā, kur mums jāsper nākamie soļi. Gribu atkārtot vēlreiz – šogad čempionu tituls ir atkarīgs tikai no mums pašiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!