Foto: Publicitātes foto

"Ferrari" F-1 komanda uzskata, ka pirmais šīssezonas posms Melburnā, Austrālijas "Grand Prix" izcīņa varētu sagādāt šokējošus rezultātus, vēsta ārzemju mediji.

Lai gan pirmssezonas testos vadošo lomu uzņēmās "Red Bull" komanda, "Ferrari" tehniskais direktors Pets Frajs uzskata, ka daudz kas tomēr vēl ir neskaidrs attiecībā uz patieso spēku samēru.

"Godīgi sakot, Melburnā vēl daudz ko jaunu mēs varētu uzzināt [par riepām]," vinš norāda intervijā britu izdevumam "Autosport". "Šeit [Barselonā] riepas spēcīgi noārdījās, bet tas, ko mēs redzējām testos, var arī neparādīties Melburnā. Domāju, tur būs daži pārsteigti un daži šokēti cilvēki."

Vēsie laika apstākļi un Barselonas trases seguma īpatnības spēcīgi ietekmēja "Pirelli" riepu nodilumu, līdz ar to komandas nespēja iegūt uzticamus datus, ko varētu pielāgot sacensībām.

"Būs interesanti, ja Austrālijā būs plus 30 grādu karstums, kā tas bija pirms pāris dienām," norāda Frajs. "Albertparka trase ir ielu trase, to sacensībām izmanto tikai pāris reizes gadā, būs interesanti redzēt, kā riepas tur "uzvedīsies". Būs arī interesanti paskatīties, kas notiks vēsajā Spā trasē!"

Šāgada F-1 čempionāts sāksies 17. martā Melburnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!