Foto: Publicitātes foto

"Ferrari" F-1 komanda savulaik gribējusi piesaistīt Robertu Kubicu, kurš tad būtu kļuvis par Fernando Alonso pārinieku, taču tagad komandas vadītājs Stefano Domenikalli šaubās, vai poļu pilots jebkad spēs atgriezties F-1 čempionātā.

"Jā, mēs viņam bijām pievērsuši uzmanību," intervijā "Ferrari" mājas lapā saka Domenikalli. "Diemžēl es uzskatu, ka Kubica diez vai atgriezīsies fizisko problēmu dēļ, jo viņš varētu netikt galā ar situācijām, kurās nepieciešama īpaša reakcija. Ļoti žēl, ka tā sanācis."

Kā zināms, 2011.gadā rallija sacensībās Kubica piedzīvoja ļoti smagu avāriju, kurā guva nopietnas traumas, kas liedza viņam atgriezties F-1, un arī šobrīd, braucot ar rallija automašīnu, poļu pilots izmanto īpaši viņam pielāgotu pārnesumu pāslēgšanas sistēmu, jo traumētās rokas locītava nav pilnībā atguvusi savas funkcijas.

Pirms avārijas Kubica tika uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem un perspektīvākajiem F-1 pilotiem, kam nākotnē paredzēja cīņu par tituliem. Avārijas laikā poļu pilots pārstāvēja "Lotus" F-1 komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!