Foto: F64

Pasaules čempionāta rallijkrosā Rīgas posma "Ferratum World RX of Rīga" rīkotāji vairāk nekā trešdaļu sava laika velta jautājumiem, kas saistīti ar Covid-19 radīto problēmu risināšanu, otrdien notikušajā preses konferencē atklāja organizatoru "RA Events" direktors Raimonds Strokšs.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules rallijkrosa čempionāta posmi Biķerniekos notiks 18. un 19.septembrī.

"Sākumā FIA kalendārā nebija Latvijas posma. Atnākot jaunajam promotierim ["Red Bull Media House"], pirmā lieta, ko viņi darīja, bija zvans man. Pateicoties Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) un mūsu titulsponsoram "Ferratum", šajā nedēļas nogalē var norisināties sacensības. Ceru, ka būs interesantas un spraigas sacīkstes trasē," sacensībām veltītajā preses konferencē stāstīja Strokšs.

Ņemot vērā Covid-19 pandēmiju, rīkotājiem jāievēro FIA sanitārais protokols un jāseko vietējiem ierobežojumiem.

"Covid-19 nedod mums iespēju atslābt un lietas ir kļuvušas diezgan sarežģītākās. Ir jāiet uz priekš un nav par ko čīkstēt. Šobrīd kaut kur 35% laika mēs veltām Covid-19 jautājumu risināšanai. Jāparāda jaunam promotierim, uz ko esam spējīgi šajos apstākļos," atzīmēja Strokšs.

Viņš arī uzsvēra, ka nedēļas nogalē gaidāmie mači būs īpaši ar to, ka šis ir pēdējais gads, kad Biķerniekos varēs redzēt auto ar iekšdedzes dzinējiem. No nākamā gada čempionāts notiks ar elektrību darbināmiem auto.

FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta RX1 ieskaites klases posmā sezonas līderiem uz starta pievienosies arī divi latviešu piloti - Jānis Baumanis ("Škoda Fabia") no "ESMotorsport" komandas, kurš šogad piedalīsies visos Eiropas čempionāta posmos, kā arī Edijs Ošs ("Škoda Fabia"), kuram dalība Rīgas posmā šogad plānota kā vienīgais starts Eiropas meistarsacīkšu RX1 ieskaitē.

"Sezonas sākumā nebija zināms, vai šis posms notiks. Gāju savu ceļu vietējā mēroga sacensībās. Kad uzzināju, ka posms atkal būs Rīgā, protams, nevarēju atteikt. Esmu Biķerniekos aizvadījis testus un piedalījies Latvijas čempionāta sacensībās, kas ir pluss attiecībā pret sāncenšiem. Šogad esmu piezemētāks, bet par pusfināliem varētu cīnīties," stāstīja Ošs.

"Liels prieks, ka atkal esam Biķerniekos un Raimonds ar savu komandu spēj noorganizēt posmu Rīgā. Tāpat prieks, ka jaunais promotieris izvēlējies Rīgu, kā vienu no posmu norises vietām," atzīmēja Baumanis.

Tikmēr CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš pauda, ka rīkot pasaules čempionāta posmus Rīgā ir milzīgs sasniegums, ar kuru Latvija var lepoties.

"Gribu pateikt paldies Raimondam par viņa neatlaidību un mērķtiecību. Trasi pārņēmām apmēram pirms desmit gadiem un nemitīgi tiek veikti dažādi uzlabojumi. Trasē šogad notikušas jau daudz sacensības, bet ir veikti visi neieciešamie darbi, lai tā būtu labā stāvoklī," stāstīja Lukstiņš.

Savukārt "Ferratum" vadītājs Latvijā Artis Bērziņš atzīmēja, ka ar "RA Events" izdevies diezgan ātri vienoties par sadarbību.

"Kad "RA Events" piedāvāja kļūt par titulsponsoru, ātri nonācām pie kopsaucēja. Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka varam būt pārliecināti par "RA Events" profesionalitāti," uzsvēra Bērziņš.

Pasaules čempionāta vērtējumā Rīgā būs ceturtais un piektais posms, bet Eiropas meistarsacīkstēs - trešais un ceturtais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!