Nesen par Pirmās formulas (F-1) sacensību visu laiku jaunāko trīskārtējo čempionu kļuvušā vācieša Sebastjana Fetela sacīkšu tērps kādā labdarības izsolē pārdots par 11 000 mārciņu (7730 latiem), ziņo pasākuma rīkotāji.

Sacīkšu tērps ar Fetela autogrāfu bija tikai viens no F-1 tēmai veltītajiem izsoles priekšmetiem. Cita pilota, spāņa Fernando Alonso, ietērps tika pārdots par sešiem tūkstošiem mārciņu (5190 latiem).

Tāpat izsolē tika pārdoti leģendārā vācieša Mihaela Šūmahera un brita Lūisa Hamiltona tērpi, pilotu parakstīti sacīkšu braucēju cimdi un fotogrāfijas.

Fetels par notikušo izsoli sacījis atzinīgus vārdus.

"Šī bija viena no vissaspringtākajām sezonām F-1 sacensību vēsturē. Man prieks, ka izcīnīju uzvaru un šie tērpi spēja savākt tik daudz naudas tik cēlam mērķim," sacīja trīskārtējais čempions.

Kopumā izsolē par F-1 sacensību atribūtiem tika savākti 39 000 mārciņu (33 735 lati), kas tiks ziedoti mugurkaula traumu pētījumiem.

Jau ziņots, ka sezonas pēdējā posmā - Brazīlijas "Grand Prix" - Fetels finišēja sestajā vietā, bet ar to bija pietiekami, lai apsteigtu savu vienīgo konkurentu par titulu - Alonso, kurš finišēja otrais.

Sezonas noslēgumā Fetels izcīnīja 281 punktu un par trim punktiem apsteidza Alonso, kļūstot par visu laiku jaunāko F-1 trīskārtējo pasaules čempionu.

Vismaz trīs reizes pēc kārtas par pasaules čempionu F-1 vēsturē kļuvuši trīs sportisti - Fetels, Šūmahers un spānis Huans Manuels Fanhio.

Fetels pašlaik ir 25 gadus vecs. Alonso ir sešus gadus vecāks, un arī viņš uzvaras gadījumā būtu kļuvis par visu laiku jaunāko trīskārtējo čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!