"Red Bull" komandas vācu pilots Sebastjans Fetels svētdien atzina, ka ir apmulsis un nezina kā justies pēc kļūšanas par divkārtēju Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu.

Kā ziņots, 24 gadus vecais Fetels izcīnīja trešo vietu 15.posmā - Japānas "Grand Prix" izcīņā, titulu garantējot jau četrus posmus pirms sezonas noslēguma.

Ar šo panākumu vācietis kļuva par visu laiku jaunāko divkārtējo F-1 pasaules čempionu.

"Uzvarēt čempionātā tieši šeit ir īpaši un nedaudz smieklīgi arī. Tomēr pirmkārt tas ir mulsinoši," pēc triumfa teica Fetels. "Notikušā saprašanai man būs nepieciešams nedaudz laika."

"Izcīnīt čempiontitulu Japānā, kas šogad smagi cieta dabas katastrofā, ir grūti aprakstīt. Tas ir vairāk nekā fantastiski," uzsvēra vācietis.

Pagājušajā gadā Fetels pasaules čempiona titulu nodrošināja tikai pēdējā posmā, bet šogad viņš uzvarēja piecos no pirmajiem sešiem posmiem, iegūstot stabilu pārsvaru.

"Visu gadu centāmies ļoti, ļoti smagi, lai saglabātu kājas uz zemes. Vienmēr centāmies fokusēties mūsu nākamajam solim - nākamajai sacīkstei," stāstīja Fetels.

"Red Bull" pilots uzsvēra, ka viņam būs nepieciešamas pāris klusas dienas, lai notikušo aptvertu.

Šosezon Fetels kāpis uz goda pjedestāla 14 reizes 15 posmos. Japānā viņam pietika pat ar finišu desmitajā vietā, bet Fetels uzsvēra, ka vēlējās uzvarēt.

"Mans mērķis nebija izcīnīt vienu punktu. Centāmies uzvarēt, tomēr esam apmierināti arī ar trešo vietu," izteicās Fetels.

Četrus posmus pirms sezonas beigām Fetels kopvērtējumā ticis pie 324 punktiem, par 114 punktiem apsteidzot "McLaren-Mercedes" komandas britu pilotu Džensonu Batonu, kurš Japānā uzvarēja.

Nākamais posms risināsies pēc nedēļas Dienvidkorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!