Foto: AFP/Scanpix

Pēdējo trīs sezonu F-1 pasaules čempions Sebastjans Fetels atzinis savu vainu nesportiskajā komandas biedra Marka Vēbera apdzīšanā, kas viņam atnesa uzvaru Malaizijas "Grand Prix" izcīņā.

Kā ziņots, "Red Bull" vienības vāciešu pilots svētdien par sacīkšu uzvarētāju kļuva pēc aizraujošas cīņas ar austrālieti Vēberu, kurš ierindojās otrajā vietā. Uzvaru Fetels nodrošināja vien pašās sacensību beigās, kad ar drosmīgu un daudzu vērtējumā pārgalvīgu manevru apsteidza Vēberu.

Neilgi pirms tam komanda Vēberam bija paziņojusi, ka viņš var saglabāt pirmo vietu un finišēt priekšā Fetelam, tomēr vācietis komandas pavēli ignorēja.

"Nevaru pateikt neko vairāk par to, ka pieļāvu kļūdu. Es ar to nelepojos. Ja man būtu iespēja visu labot, es tā vēlreiz nedarītu," pēc sacīkstēm izteicās Fetels. "Pēc sacīkstēm boksos redzēju komandas reakciju un īsi aprunājos ar Vēberu. Tad kā ar blīkšķi apjautu, kā esmu rīkojies. Es visu "sačakarēju"."

"Komandas vadība teica, lai pārtraucam cīņu savā starpā un saudzējam riepas. Tad nu es samazināju ātrumu," par notikušo izteicās Vēbers. "Sajūtas pašlaik nav tās labākās."

Austrālietis neslēpa, ka notikušais nākotnē var radīt jautājumus situācijās, kad vienam komandas pilotam būs jāuzticas savas pāriniekam.

Pēc diviem posmiem kopvērtējuma līderis ar 40 punktiem ir Fetels, kuš par deviņiem punktiem apsteidz somu Kimi Raikonenu ("Lotus"). Trešais ar 26 punktiem ir Vēbers.

Šosezon 19 posmu garumā sacentīsies 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!