Pēdējo divu gadu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas nav satraucies par saviem vājajiem rezultātiem jaunās sezonas pirmajos braucienos.

Kā ziņots, jaunās sezonas pirmā posma - Austrālijas "Grand Prix" - pirmajās divās brīvo treniņbraucienu sesijās Fetels ieņēma tikai attiecīgi 11. un desmito vietu.

Fetels izteicās, ka pirmajā sesijā viņam lielas grūtības sagādājusi formulas kontrolēšana, taču vācietis ir daudz apmierinātāks ar savu sniegumu otrajā treniņu sesijā, lai arī iespēju pārbaudīt formulas spējas jūtami ietekmēja lietainie laika apstākļi.

"Varbūt mēs neizdarījām visu, ko bijām plānojuši, taču beigās varam būt diezgan apmierināti. Rīta sesijā gan neklājās labi - es formulā nepavisam nebiju priecīgs," izteicās Fetels. "Pēcpusdienā jau veicās labāk, taču šādos apstākļos grūti demonstrēt vienmērīgu sniegumu. Visiem apstākļi galu galā ir vairāk vai mazāk līdzīgi."

"Tagad tikai no mums atkarīgs, vai spēsim atrast pareizo formulas balansu un labāk saprast tās uzvedību šādos apstākļos. Ceru, ka rīt būsim daudz ātrāki," piebilda vācietis. "Kad formula vēl ir jauna un svaiga, rezultāti trasē ir svarīgi."

24 gadus vecais Fetels pagājušajā sezonā pārliecinoši dominēja F-1 sacensībās, kļūstot par jaunāko pilotu, kurš divus gadus pēc kārtas uzvarējis pasaules čempionātā. Tāpat Fetels pagājušajā gadā uzvarēja 15 no 19 kvalifikācijas sacensībām, labojot 1992.gadā Naidžela Mansela sasniegto rekordu.

Kā ziņots, pirmajās divās brīvo treniņbraucienu sesijās ātrākie bija brits Džensons Batons no "McLaren-Mercedes" vienības un septiņkārtējais pasaules čempions vācietis Mihaels Šūmahers no "Mercedes GP" komandas.

Sestdien notiks pēdējā treniņu sesija, kā arī kvalifikācija, bet sacīkstes norisināsies svētdien plkst.8 no rīta pēc Latvijas laika.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!