Foto: Imago/Scanpix/LETA

Četrkārtējais F-1 čempions Sebastjans Fetels pēc Abū Dabī "Grand Prix" svētdien oficiāli noslēdza savu karjeru, un pēc sacensībām neslēpa, ka jūtas nedaudz iztukšots.

Savās pēdējās sacensībās "Aston Martin" pilots Fetels izcīnīja 10. vietu. Sezonu viņš noslēdza kopvērtējuma 12. vietā, savukārt "Aston Martin" Konstruktoru kausā palika septītajā vietā.

Fetels sezonas pēdējā sacensību nedēļas nogalē rīkoja gan vakariņas ar citiem pilotiem, gan skrējienu ar mehāniķiem, žurnālistiem un citiem pa trasi, tādējādi atvadoties no sporta. Viņš norādīja, ka šādi nosvinējis savas atvadas.

"Es jūtos nedaudz iztukšots," BBC citēja Fetela teikto pēc sacensībām. "Šī man bija svarīga nedēļas nogale."

Fetels neslēpa, ka divas sezonas "Aston Martin" sastāvā bija sarūgtinoši, jo tā arī neizdevās regulāri cīnīties par augstām pozīcijām. Tomēr viņš norādīja, ka līdz ar briedumu sapratis, ka dzīvē ir svarīgākas lietas par F-1.

"Būt šajā pozīcijā ir liela privilēģija. Es ceru, ka citi braucēji no manis pārņems šo atbildību. Ir lielās un svarīgākas lietas par braukšanu sacīkstēs," teica Fetels. "Šīs atvadas man bija ļoti īpašas. Es labi pavadīju laiku, izbaudīju panākumus un izcīnīju čempionu titulus. Man šeit veicies sportiskajā ziņā, bet esmu audzis un nobriedis dažādos veidos.

Fetels visus savus četrus čempionu titulus izcīnīja "Red Bull" komandā laika posmā no 2010. līdz 2013. gadam. Viņš pārstāvējis arī "Ferrari" komandu, un savā karjerā kopumā izcīnījis 53 uzvaras un 122 reizes kāpis uz goda pjedestāla. Savu debiju F-1 Fetels piedzīvoja 2007. gadā, kad ASV posmā brauca "Sauber BMW" komandā. Fetels 2015. gadā no "Red Bull" pārgāja uz "Ferrari", ar kuru 2017 un 2018. gadā cīnījās par pasaules čempiona titulu, tomēr viņš piekāpās "Mercedes" pilotam Lūisam Hamiltonam. 2020. gadā viņš pameta "Ferrari", lai pievienotos "Aston Martin".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!