Foto: AP/Scanpix/LETA

"Ferrari" komandu pārstāvošais vācietis Sebastjans Fetels sestdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 14.posma kvalifikācijā, apsteidzot "Red Bull" pilotus, kuri pirms tam dominēja treniņos, bet kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons palika vien piektais.

Fetels tika pie 49. "pole position" karjerā, izšķirošajā kvalifikācijas sesijā par vairāk nekā trim sekundes desmitdaļām apsteidzot Maksu Verstapenu no Nīderlandes.

Trešais bija otrs "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo no Austrālijas, kuram sekoja Fetela komandas biedrs Kimi Reikenens, kamēr trešo starta rindu pirms svētdienas sacīkstes aizņems "Mercedes" braucēji brits Hamiltons un Valteri Botass no Somijas.

Kā vēstīts, pirms divām nedēļām Moncas trasē Hamiltons tika pie 69. "pole position", kļūstot par sacensību rekordistu. Pēc tam viņš uzvarēja arī sacīkstē, kļūstot par kopvērtējuma līderi.

Singapūras "Grand Prix" sacensības ielu trasē norisināsies svētdien, sākoties plkst.15 pēc Latvijas laika.

Fetels ir bijis visu laiku uzvarām bagātākais braucējs Singapūras etapā, svinot četrus panākumus. Šajā trasē septiņas no līdz šim deviņām notikušajām sacīkstēm uzvarējuši braucēji, kuri startējuši no pirmās pozīcijas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem Hamiltonam ir 238 punkti, kamēr Fetels atpaliek par trim punktiem.

Stabili trešais ar 197 punktiem ir Botass, kuram ar 144 punktiem seko Rikjardo, bet seši punkti mazāk ir Reikenenam. Savukārt sešinieku noslēdz Verstapens ar 68 punktiem.

Tikmēr Konstruktoru kausa vērtējumā vadībā ar 435 punktiem ir "Mercedes", kam ar 373 punktiem seko "Ferrari", bet trešā ar 212 punktiem ir "Red Bull" vienība.

Šosezon tiek aizvadīti 20 posmi, sezonai novembra beigās noslēdzoties ar etapu Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!