Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas pilots Sebastjans Fetels no "Ferrari" komandas un brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības piektdien uzrādīja ātrākos laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta noslēdzošā, 21.posma - Abū Dabī "Grand Prix" - treniņbraucienu pirmajās divās sesijās.

Pirmajā sesijā labākajā mēģinājumā Fetels apli veica vienā minūtē un 39,006 sekundēs, kas viņam par 0,120 sekundēm ļāva apsteigt šogad par četrkārtēju F-1 čempionu kļuvušo britu Hamiltonu.

Tikmēr trešais pirmajā treniņā bija nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" vienības.

Savukārt pirmajam trijniekam sekoja soms Kimi Reikenens ("Ferrari"), viņa tautietis Valteri Botass ("Mercedes") un meksikānis Serhio Peress ("Force India").

Otrajā treniņā Hamiltons revanšējās un apli veica vienā minūtē un 37,877 sekundēs, labodams trases rekordu, kamēr Fetels viņam zaudēja 0,149 sekundes, bet trešais šoreiz bija "Red Bull" vienības austrāliešu pilots Daniels Rikjardo.

Otrajā sesijā ceturto ātrāko laiku uzrādīja Reikenens, piektais bija Botass, bet pirmo sešnieku noslēdza Verstapens.

Sestdien tiks aizvadīta treniņbraucienu trešā sesija, kā arī notiks kvalifikācija, kamēr Abū Dabī Lielās balvas izcīņa norisināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma Hamiltonam ir 345 punkti, kamēr Fetelam ir 302 punkti un viņam ar 280 punktiem seko Botass, kurš joprojām saglabā cerības uz vicečempiona titulu.

Tikmēr attiecīgi 200 un 193 punkti ir austrālietim Danielam Rikjardo ("Red Bull") un Reikenenam, bet pirmo sešinieku ar 158 punktiem noslēdz Verstapens.

Tikmēr "Mercedes" jau ceturto gadu pēc kārtas izcīnījusi Konstruktoru kausu. Kopvērtējumā "Mercedes" kontā ir 625 punkti, kamēr 495 punkti ir "Ferrari", bet trešā ar 358 punktiem ir "Red Bull" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!