Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autosportists Sebastjans Fetels 2021. gada sezonā varētu pāriet uz F-1 komandu "McLaren", raksta portāls "f1-insider.com".

Jau vēstīts, ka Fetels nepanāca vienošanos ar "Ferrari" komandu par jaunu līgumu, un 2021. gadā abas puses vairs nesadarbosies. Vairāki ārvalstu mediji vēsta, ka "Ferrari" kā pašreizējo Fetela aizvietotāju noskatījusi pašreizējo "McLaren" pilotu Karlosu Sainsu.

"F1-insider.com" rīcībā esoša informācija liecina, ka Fetels esot tuvu līguma parakstīšanai ar "McLaren", kas 2021. gada sezonā startēs ar "Mercedes" dzinējiem. Abas puses pārrunā sadarbības iespēju uz vienu gadu ar iespēju līgumu pagarināt uz vēl vienu. Tas, ka "McLaren" komandas vadītājs ir vācietis Andreass Zeidls, varētu veicināt četrkārtējā pasaules čempiona pārriešanu uz britu komandu.

Tiesa, medijos izskan pieļāvumi, ka Fetels varētu arī noslēgt savu F-1 karjeru. To intervijā "motorsport.com" pieļāva arī "Racing Point" komandas braucējs Serhio Peress. Viņš uzskata, ka Fetels ir tuvāk karjeras beigām nekā pāriešanai uz vājāku komandu.

Fetels "Ferrari" vienībā brauc kopš 2015. gada, šajā laikā divreiz kļūstot par vicečempionu. Viņš ar "Ferrari" spēkratu izcīnījis 14 uzvaras.

F-1 čempionātā vācietis debitēja 2007. gadā, kad "BMW Sauber" komandā aizvietoja savainoto poļu braucēju Robertu Kubicu, bet vēlāk tā paša gada sezonā Fetels kļuva par "Toro Rosso" vienības pilnvērtīgu braucēju.

Pirmajā pilnajā sezonā "Toro Rosso" komandas sastāvā 2008.gadā Fetels negaidīti uzvarēja Itālijas "Grand Prix", bet 2009. gadā viņš pievienojās "Red Bull" vienībai, jau pirmajā sezonā kļūstot par visu laiku jaunāko pasaules vicečempionu. Savukārt no 2010. līdz 2013. gadam viņš jau triumfēja pasaules čempionātā.

Savas karjeras laikā Fetels uzvarējis 53 sacīkstēs, uz goda pjedestāla kāpjot 120 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!