Foto: AFP/Scanpix/LETA

F-1 čempionāta komandas "Alpine" iesniegtā apelācija par Fernando Alonso piespriesto sodu ASV posmā Ostinas trasē tikusi apstiprināta, kas pieredzējušajam pilotam ļauj atgūt izcīnīto septīto vietu.

Jau vēstīts, ka ASV posmā sacensību 22. aplī Alonso taisnē mēģināja apdzīt "Aston Martin" pilotu Lensu Strolu, taču kanādietis aizstāvoties strauji mainīja trajektoriju un izraisīja sadursmi. Pats Strols izstājās, bet Alonso tika līdz boksiem un varēja sacensības turpināt. Viņa mašīna gan bija cietusi, un labās puses spogulis ļoti kustējās. Sacensību beigu daļā spogulis nolūza pavisam, savukārt Alonso finišu sasniedza septītajā pozīcijā.

"Haas" iesniedza protestu par to, ka Alonso startējis ar redzamiem bojājumiem. Šajā sezonā "Haas" braucējam Kevinam Magnusenam trīs reizes tiesneši lika doties boksos mainīt priekšējo antispārnu, kad tas bija bojāts. Tiesneši piekrita "Haas" protestam un piesprieda Alonso 30 sekunžu sodu.

"Alpine" ātri vien apelēja par šo lēmumu, un ceturtdien komandas vadība norādīja, ka tas var radīt milzīgas problēmas F-1 čempionātam, uzskatot, ka tas var novest pie tā, ka 50, 60 vai pat 70% mašīnu būtu jāizstājas.

"Alpine" norādīja, ka sacensību vadība neinformēja par mašīnas bojājumiem un par to, ka tā esot bīstama. Piemēram, Magnusena gadījumā viņš tika informēts par bojājumiem, kuru dēļ jādodas boksos. Tāpat tika norādīts, ka "Haas" protestu iesniedza 24 minūtes par vēlu.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ceturtdien vispirms paziņoja, ka nevar "Alpine" pieņemt protestu, jo nav paredzēts, ka pret tiesnešu lēmumiem tādu var iesniegt. Tomēr "Alpine" uzsvēra, ka tā tikai sacīkšu dienas vakarā pulksten 20:53 tikusi informēta, ka "Haas" protesta iesniegšana notikusi par vēlu. Vēl vienā sēdē secināts, ka "Haas" bija iespējas iesniegt ar roku rakstītu protestu noteiktajā laikā, tāpēc ASV komandas protests tika atsaukts.

Tādējādi Alonso atguva savu izcīnīto septīto vietu ASV posmā Ostinas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!